Megírták a csillagokban?
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor

Ha felnézek az égre, eszembe jutnak a csillagos nyári esték. Amikor a PEOPLE TEAM nyári táborában voltunk a barátnőmmel, és vártuk a csillaghullást. Összebújtunk egy pléd alatt, és amikor megpillantottunk egy hullócsillagot, kívántunk valamit. Én még egy ugyanilyen nyarat kívántam. Annyira jól éreztem magam! Haza se akartam menni. A táborban annyi minden történt, ami felejthetetlen számomra. Többek között a barátnőm, Julcsi születésnapja is.

Ő augusztusban született, igazi oroszlán. A csillagjegye alapján erős, markáns egyéniség. Valóban az. Julcsi irányít, a suliban is ő a diákönkormányzat egyik tagja. Én skorpió vagyok, az én születésnapom november 8-án van. Teljesen különbözöm egy oroszlántól. Nem is értem, hogyan lehetünk Julcsival ennyire jó barátnők. A barátságunk meg van írva a csillagokban.

A legtitokzatosabb csillagjegy: skorpió

Mindig is érdekelt, mi határozza meg a jellemünket. Kíváncsi voltam, hogy Kati néni, az osztályfőnökünk miért olyan nyugodt, Ádám bácsi, a töritanár miért kapja fel a vizet azonnal, ha valaki hangoskodik a folyosón. Julcsival utánanéztünk a neten: elolvastuk a horoszkópokat, megkerestük a csillagjegyek jellemzőit. Az én skorpióm veszélyes állat. A mitológia szerint megölte Oriont, a vadászt. Igaz, nem minden skorpió veszélyes, én mégis félek tőlük. Némelyik nagyon erős méreggel rendelkezik. Van közöttük, amelyiknek a csípése halálos.

A skorpió csillagjegy azonban nem halálosan veszélyes, inkább az a jellemző rá, hogy szívós, kitartó, rendkívüli energiatartalékokkal rendelkezik. Hasonlóan az igazi skorpióhoz, igen szívós természetű. A skorpiók hetekig bírják a fagyasztást, két napig is túlélnek a víz alatt, és még némi radioaktív sugárzásnak is ellenállnak. Egyes fajok képesek egy évig élni élelem nélkül! Nagyon durva…

Horoszkóp

Sokaknak megoszlik a véleménye a horoszkópokról. A napi horoszkópokban nem hiszek. Abban azonban igen, hogy az alapvető tulajdonságaink tényleg jellemzőek ránk, az azonos csillagjegyben születettekre. Nem szabad általánosítani, én mégis magamra ismertem: végletesség, szenvedélyesség, makacs kitartás. Ezek a főbb jellemvonásaim.

Aki október 24-e és november 22-e között született, az hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint én. A skorpió nagyon mély érzésű, hatalmas szíve van. Ugyanakkor mélyen érinti, ha megbántják, és soha nem felejti el a sérelmeit. A bosszúállás sem áll tőle távol. Akit azonban egy skorpió a szívébe zár, az örökre ott marad, szoros barátságra számíthat.

Ezek vagyunk mi Julcsival. Intenzív érzelmeket élünk át, miközben mindig ott vagyunk egymásnak. Egy skorpió nem szereti a középszerűséget, ahogy egy oroszlán sem. Szóval mégis van bennünk még valami közös azonkívül, hogy imádunk táborozni, csillagokat számolni és ábrándozni.

Szerencsés Melinda írása

Kiszakadt az esernyőd?
Ez a világnap szinte mindenkit érint

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

A születés hete

– Nagymama, Apa ott volt Anyával, amikor születtünk? – kérdezte Zsófi. – Természetesen, felejthetetlen élmény…

KAPCSOLÓDÓ