Rágógumi és katarzis Kecskeméten
Tématáborok
Rágógumi és katarzis Kecskeméten

A színház egyszerre kínál teret a szónak, a hangnak, a mimikának, a mozgásnak, a képzőművészetnek és a szépírásnak. Nem szabad tehát csodálkozni azon, hogy a színházi emberek között dalszerzőket, festőket, írókat és még számos más kreatív hivatás képviselőit is megtalálhatjuk. Egyetlen előadás is sokkal-sokkal többről szól, mint azt a laikusok első pillanatban gondolnák. A PEOPLE TEAM színházkurzusának vezetői pontosan tudják ezt, ezért a nyári táborukba nemcsak tökéletes 13-17 éves Rómeó- és Júlia-jelölteket várnak, hanem bárkit, aki az alkotást és az értékteremtő önkifejezést fontosnak tartja, illetve lelkesen-nyitottan érdeklődik a művészetek iránt.

Dramaturgia

Szöveg nélkül nincs dráma. Egy jó drámához pedig olyan dramaturg kell, aki tökéletesen bánik a szavakkal és a helyzetekkel, ám ez nem feltétlenül alapvetés: a PT színházcsinálói tisztában vannak a szükséges változtatások hatalmával, amelyek akár az utolsó utáni pillanatban is helyet követelhetnek maguknak. A szövegkönyvnek ugyan szüksége van tapasztalt tollforgatóra, ám mindenekelőtt a résztvevők közös munkájára és végtelen ötletelésre. Alkossatok valami egészen mást, mint eddig bárki – a társaiddal együtt!

Mozgás

Mozgás nélkül nincs akció. Egy ügyesen megrendezett szórakoztató darabban a zene, illetve az arra begyakorolt tánc központi szerepet játszhat, ám az ennél sokkal egyszerűbb mozdulatsorok is rendkívüli hatással lehetnek a nézőkre. Gondoljunk csak bele abba a különbségbe, amit akkor tapasztalnánk, amikor Scarlett Johanssont és Timothée Chalamet-t, aztán meg a segédrendezőt és a világosítót látnánk átmenni a színpad egyik oldaláról a másikra. Nem ugyanaz, pedig mindegyiküknek köze van a színházhoz. A test és a tér szavak nélkül is beszél. Találjátok meg együtt a legütősebb üzenetet a legkifejezőbb mozdulatokkal!

Színészet

Színész nélkül nincs előadás. Némelyek a puszta jelenlétükkel képesek beszippantani a nézőtéren ülő összes embert, akik elkerekedett szemmel és feszült figyelemmel kísérik minden rezdülésüket. Hogy hogyan lehet eljutni idáig, azt meg sem próbáljuk összefoglalni, ám az, amit a sokat ígérő a kezdésről gondolunk, adja magát, és bizonyos értelemben rendkívül egyszerű.

„Megismerkedünk, kiderítjük, miben hasonlítunk és miben különbözünk. Így találjuk majd meg az ügyünket. A titkos rezgést, ami csak bennünk közös. Elkezdünk hinni benne, hogy létrehozhatunk valami elképesztőt. És ha hiszünk valamiben, az már tulajdonképpen létre is jött” – vallják Ujvári Bors, Tóth Balázs, Kádár Kinga és Pásztor Dániel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves színművész szakos hallgatói, akik kéthetes intenzív alkotómunkára hívnak benneteket Kecskemétre. Ez, mi tagadás, elég jó indulásnak tűnik.

A színházkurzus a közösen létrehozott darab bemutatásával és több előadással zárul, a „vizsgabizottság” pedig a táborozókból álló, tátott szájú nagyérdemű lesz. S érkezzenek bár néhányan rágóval a szájukban – lévén nyár és vakáció –, mielőtt felmegy a függöny, ha jók vagytok, vélhetően anélkül távoznak majd.

Légy része egy egyedülálló, megismételhetetlen produkciónak! Mert hatni akarunk, nem igaz?

Színésztábor a PT-vel: https://peopleteam.hu/taborok/szinhazi-tabor-nyari-tabor/

, , , , ,
Táborozz a PEOPLE TEAM-mel!
Tánctábor: sport és művészet

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és…

KAPCSOLÓDÓ