Minden nyáron várom a PT kezdetét
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Ahogy sok más táboroztató a PEOPLE TEAM-ben, Karesz is táborozóként szerezte az első PT-s élményeit. Így látja ő a PT-tábort.

Mutatkozz be, kérlek!

Sziasztok! Benkő Károly Karesz vagyok, 19 éves, történelem alapszakos az ELTE-n. Tudok anyanyelvi szinten angolul és alapszinten olaszul. Szeretem a képregényeket, a videójátékokat, a zenét, a sportot, és szeretek olvasni.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Összesen ötször voltam a PEOPLE TEAM táborában, egy alkalommal mókusként. Nagyon pozitív élményeim voltak a táborral kapcsolatban, és minden nyáron izgalommal várom, hogy eljöjjön a PT kezdete. Szeretek kreatív aktivitásokat kitalálni a táborozóknak, és minden munkában megtalálom a helyemet. Legyen konyha, őrködés vagy éppen ételkiosztás. Van B2-es kategóriájú jogosítványom, és nem dohányzom. A 2022-es év táboroztatása miatt inspirálódtam, hogy visszajöjjek mókusként a táborba, és hogy megint mosolyt csalhassak a gyerekek arcára.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Egyszer, amikor pizzáztunk, kipróbáltam a pepperónis-gumicukros pizzát. Nem panaszkodtam miatta.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Amikor Aternak át kellett vennem egy kisbuszt Pesten. Nem gondoltam volna, hogy vezethetem az autót.

Mi volt a legjobb táboros melód?

A Dobj-Al kosarat meló volt a kedvencem, mert ott igazán ki tudtam élni a kreativitásomat, és gyakorolni tudtam az improvizációs készségeimet. Vicces volt megtéveszteni sok táborozót, hogy arab vagyok.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Azt irigylem, hogy annyi jó programon vehetnek részt, amit a mókusoknak sokat kellett szervezniük. Most a másik oldalról is látom az eseményeket, hiszen egykori táborozóként én is élveztem a programokat, és tavaly mókusként én is megszerveztem a saját állomásomat.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

A süti, kacsa, király szlogent még mindig a szívemben hordozom, mert egybefoglalja mindazt az élményt, amelyet a PEOPLE TEAM nyújt minden korosztálynak.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Arra figyeltem fel, hogy ebben a táborban mennyire meg lehet ismerni másokat. Egyszerűen van olyan ereje a PT-nek, hogy mindenki megnyíljon a másik előtt, és elkezdjenek barátkozni a turnusban. Én is ilyen helyzetben találtam magamat az első táborozásomkor, még 2018-ban.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Mindig is szerettem a csillagnézéseket egyes estéken, amikor mókusok, tanárok és táborozók egyaránt kint feküdtek a csillagos ég alatt, és hallgatták a csillagképek mítoszait és legendáit, amit a csillagászok meséltek részletesen. Egyes égitesteket pedig meg lehetett nézni a hatalmas csillagvizsgáló távcsővel.


Élvezem csinálni

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

A titkos hódoló

Amikor Zsófi felkelt reggel, meglepődve látta, hogy a kerítésük elé valaki egy májusfát állított. Szép…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…

KAPCSOLÓDÓ