A rántott kókuszgolyó finom
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Patrikkal, a PEOPLE TEAM-be kistanárnak jelentkező korábbi táborozóval beszélgettünk a kecskeméti új generációs táborban szerzett tapasztalatairól.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

A PEOPLE TEAM-et először 2020-ban fedeztem fel egy Facebook-hirdetés formájában. Úgy gondolom, ez mindegyikünk életében nehéz időszak volt, emiatt is volt különösen felemelő a tábor. Végre ki tudtam szakadni a szürke hétköznapokból, és jól tudtam magamat érezni. Még mindig élénken él bennem életem első spagettije, amit szülői segítség nélkül, önállóan készítettünk el a csapatommal. Szeretnék kistanárként én is olyan boldog pillanatokat okozni, mint amiket én kaptam az enyéimtől.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Táborozóként mindig is a kedvenc szekcióm volt a kuktatábor. A kihagyhatatlan klasszikusok (kókuszgolyó, csirkepaprikás) mellett lehetőségünk volt önálló, kreatív ételek elkészítésére is. Egyik kedvenc próbálkozásom az édes bundás kenyér, melyet saját recept alapján fejlesztettünk ki. Igazi „nagymamabecslés” módjára adagoltuk a hozzávalókat, többek között Nutellát, csokireszeléket és természetesen vaníliaaromát. Akármennyire is elvetemülten hangzik elsőre, a végeredmény igazán meglepő volt, hatalmas sikert aratott.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Mivel ez lenne az első alkalmam a PT-ben táboroztatóként, erre a kérdésre ilyen formában még nem tudok választ adni. Lehetőségem volt azonban részt venni a Fazekas Gimnázium gólyatáborában 2022-ben, ami úgyszintén felejthetetlen élményként maradt meg. A programok ott hasonlóképpen működnek, mint a PEOPLE TEAM-ben. Lényegében csapatokat kell végigvezetni 4 napon keresztül izgalmas programokon, így próbálva még az iskola előtt egy jó közösséget kialakítani. Számomra nagyon jó élményként maradt meg, remélem, a PT-ben is hasonló pozitív emlékekkel fogok gazdagodni.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Talán a legszembetűnőbb egy kívülállónak a PT-ben a közösség. A rengeteg csapatépítő program, az állomásos játékok és a közös versenyzés mind-mind a tábor szellemét erősítik. Engem mindig is bámulattal töltött el, amikor egy egymás számára még ismeretlen csapat a tábor végére önfeledten táncol együtt, és a hazaút előtt már mindenkinek megvan az Instagram-fiókja. Ezek a kapcsolatok nem csak pár hetes, rövid, nyári találkozások, hanem sokszor tényleges, hosszan tartó barátságokká formálódnak.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

„Süti, kacsa, király.” Látszólag értelmetlen szóösszetétel, mely egy átlagember számára érthetetlen és bizarr. Mégis, egy igazi PT-snek ez a jelmondat ezerféle dolgot jelent. A mottóvá vált kifejezés a tábor elengedhetetlen elemeként van számontartva, mely minden e-mail zárószövege, ezzel is közelebb hozva minket a táborhoz. Mint az tavaly kiderült, egészen különleges eredete van, amit csak a vérbeli táborozók ismernek… Na meg Ater, hiszen ő a megalkotó.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

A rántott kókuszgolyó finom. Egy elvetemült ötlet eredményeként született meg a palacsintatésztával bevont, rántott kókuszgolyó. Elsőre elég furcsán, netán visszataszítóan hangozhat, azonban szerintem elgondolkodtató, hogy két hétköznapi, egymástól különböző étel hogy festhet egy tányéron „összemixelve”. Bár az elején fenntartásokkal kezeltük a szituációt, a végeredmény meglepően pozitív volt. A receptet még tovább tökéletesítve valami egészen újat hoztunk létre, mely a kuktatársammal azóta is a PT szerves részét képezi.


Ne csak egészséges legyen, finom is
Izgatottan várom a PT-t

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ