A tábor rabjává válik az ember
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Dóra kamaszkorának szerves részévé vált a PEOPLE TEAM nyári tábora – nem véletlen, hogy legutóbb már táboroztatónak jelentkezett a PT-be.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Mert a PEOPLE TEAM a legszuperebb gyerektábor egész Magyarországon. És talán a Kárpát-medencében is. Sőt, még talán egész Európában is! A táborozást már kinőttem, de a továbbiakban szívesen csatlakoznék a táboroztatók csapatához. Ez egy ilyen dolog. A rabjává válik az ember. A drónozás már régebben is érdekelt (annak idején volt egy pici távirányítós helikopterem, aztán egy kisebb saját drónom is), ezért tavaly második turnusra dróntábort jelöltem. Azóta a srácok rengeteg újdonságot tanítottak nekem, és egész jó kis hobbi lett belőle.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Más- vagy harmadnapos pizza éjszakai filmforgatás után – és dinnye. Egy egész dinnye. Nem feltétlenül részletezném. Az elfogyasztásánál csak egy dolog volt viccesebb: a beszerzése. Különben, azt hiszem, tábori körülményekhez képest eddig egész normálisan étkeztem. Egyszer ettem egy nagyon keserű uborkaszeletet. A többi kaja mind ízlett. Szerencsére a PT-ben több lehetőség közül is választhat az ember.

Mi volt a legjobb táboros melód?

A legjobb táboros melóm egy kecskeméti irodalmi táborban volt, a színjátszóknak segítettünk színpadot, díszletet tervezni és készíteni. Bejártuk a fél várost alapanyagokat szerezni (és persze kávét a tanároknak), éjszakánként barkácsoltunk és festettünk. A hangokat, fényeket, technikai feladatokat is ránk bízták, ilyesmit akkor csinálhattam először. Habár a monoton munkák megnyugtatóak és kikapcsolnak, rettentően élvezem az új és változatos feladatokat is.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

A tábori hierarchiát mindig is szórakoztatónak találtam. Valahogy úgy képzeltem el, hogy a táborozók vannak a legalján, majd jönnek a táboroztatók és a táborvezető… aztán a táborozók vannak a legtetején is! A kérdésre válaszul rögtön rá akartam vágni, hogy az ALVÁST, de ha jobban belegondolok, táborozóként sem feltétlen aludtam többet… Egyelőre túlságosan lelkes vagyok amiatt, hogy idén már a PT-ben is kipróbáljam a táboroztatói szerepet, ezért nem is igazán jut eszembe semmi nyomós indok, hogy tényleg irigykedjek.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

A legnagyobb tábori felfedezésem talán az, hogy egyszerre mennyire kicsi és mennyire hatalmas a világ. Ráadásul tenyerünkben az egész! Mióta a PT-be járok, teljesen megváltozott a nézőpontom az emberi kapcsolatokról is. A tábornak köszönhetően úgy érzem, sokkal nyitottabb és kíváncsibb lettem, és rengeteg új tapasztalatot szereztem számos területen. Kamaszkorom szerves része volt a PT, és ez felejthetetlen.


Animátornak lenni élvezetes
Ha nyitott vagy, jelentkezz!

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ