Tábor és pizza
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Egy jó táborban jók az ételek is, a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táboraiban pedig alap a pizza, legyen az húsos vagy vegetáriánus. Persze van még néhány ismérve a tuti táboroknak. Többek között erről is beszélt egy PT-s táboroztató, Áron.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás azért fontos, mert szerintem a gyerekek itt nagyon jól ki tudják használni a lehetőségeket és ki tudják élni a vágyaikat – gondolok itt bandázásokra, hülyéskedésre, versenyzésre. Ezek a dolgok mind építik a gyerekek karakterét, és emellett olyan emlékeket, pillanatokat élhetnek át, amik életre szólnak.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Kicsit tegyétek le a telefonotokat, és éljétek át a táborban töltött időt, mert ilyen csak egyszer van egy évben, különben lemaradhattok sok izgalmas programról, és megfosztjátok magatokat a bandázás lehetőségétől.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne aggódjanak a gyerekük elengedése miatt, mert sok táboroztató van a táborban, akik figyelnek a gyerekek jóllétére, és a táborban vannak dokik, akik ott lesznek, ha baleset történne, és legtöbbször helyben meg tudják oldani a problémát.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Azt, hogy lássam a régi táborozókat, akiket már ismerünk, meg hogy mennyi új gyerkőc jön idén. Szeretném, ha olyan táboroztatói csapat jönne létre, akik tényleg szeretik a tábort, és várják, hogy varázslatosabbá tegyék a légkört.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Ha azt látom, hogy direkt azért csinálja, hogy idegesítsen, akkor próbálom rávezetni, hogy menjen játszani a barátaival, de ha csak azért csinálja, mert unatkozik, akkor keresek neki programot, vagy beszélgetek vele.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Zene: hisz zene nélkül mit érek én

– Programok: jazzműsor

– Animal Cannibals

– Koboldok városa

– Sok strand

– Wakeboard

– Jókedvű táboroztatók

– Sok-sok pizza

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Megmutattam a gyerekeknek egy technikás mozdulatot vagy erőnléti gyakorlatot, és sikerült megcsinálniuk még akkor is, amikor nehéz volt. Ezekért a pillanatokért éri meg tanárnak lenni.

Tartasz valamitől?

Hogy olyan emberek lesznek felvéve, akik csak elhitetik velünk, hogy el fogják végezni a munkájukat. Meg attól tartok, hogy a csapatjátékoknál nem fogom tudni kordában tartani a gyerekeket vagy felbuzdítani őket eléggé a játékra.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Kíváncsi vagyok arra, hogy milyen új programok lesznek, és hogy milyen táboroztatói felhozatal lesz az újakból.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hogy még élvezetesebben és viccesebben tudom leadni az órákat, meg hogy mindenféle korhoz legyen megfelelő program.

No para, figyelünk mindenre
Nevess, szórakozz, fejlődj!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Nap vagy nap?

– Jött a suliba egy angol srác! – újságolta lelkesen Zsófi. – És azon akadt…

KAPCSOLÓDÓ