A gyerekek sok szeretetet tudnak adni
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Nem Karcsi az első PT-s táboroztató, aki azt mondja, azért szeret tanítani, mert nagyon sok szeretet van a gyerkőcökben. De miért éri meg a gyerekeknek táborozni (pláne a PEOPLE TEAM-ben), és hogyan lehet megnyugtatni az aggódó szülőket? Kiderül az alábbi interjúból.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás a gyerekeknek kikapcsolódást nyújt, élményeket ad, segít új barátokat találni. Új dolgokat fedezhetnek fel, új élményeket szerezhetnek, nagyon sok új dolgot tanulhatnak számtalan téren, legyen az filmkészítés vagy akár sütés-főzés. Fontos a gyerekeknek, hogy kiszakadjanak a hétköznapokból – erre egy tábor tökéletes.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Érezd jól magad, és ne aggódj semmi miatt, mindent meg lehet oldani! Ne félj segítséget kérni, és ne légy szégyenlős! Ha valamit szeretnél, csak mondd, és megoldjuk valahogy.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne aggódjanak, minden rendben lesz, a gyermekük nem fog hiányt szenvedni semmiben. Mindenben segítünk majd, minden problémát orvosolunk; a gyerek a lehető legjobb helyen lesz a világon.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Kihívásokat mint tanár: nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, és mentorálni őket. Minden évben visszajárok a PT-be, hiszen ez a legjobb hely a világon.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Türelemmel állok hozzá, és megpróbálom megtalálni vele a közös hangot, megpróbálok mindent, hogy haverként tudjak tekinteni rá.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Jókedv és kedves, türelmes hozzáállás a tanárok részéről; a tanároknak jó fejnek kell lenniük, és fiatalosnak; meg kell találniuk a közös hangot a gyerekekkel.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Először táboroztattam, akkor fedeztem fel, mennyi szeretetet tudnak adni a gyerekek, mennyire érdekes egy egész csoportot mentorálni, szórakoztatni, és mennyit lehet együtt játszani velük úgy, hogy mindenki jól érzi magát.

Tartasz valamitől?

Hogy lemaradok a szolgáltatóházról. Nem, igazából semmitől sem tartok, már többször is voltam tanár, és minden évben tökéletesen alakult.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen lesz az idei tábor? Minden évben magas elvárásokkal indulok neki a PT-nek, és idáig egyszer sem csalódtam.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Mindig lehet valami újat tanulni. Megpróbálok jobb lenni, mint tavaly, és be fogom bizonyítani magamnak, hogy ez így is lesz.

Beszélgetni, kérdezni és mosolyogni kötelező
Ha én lelkes vagyok, akkor a gyerekek is azok

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ