Max. pontszám helyett 0
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Neked mi volt a legviccesebb tábori élményed? Lini, a PEOPLE TEAM nyári táborának tanára maga is táborozóként kezdte a PT-ben, és többek között arról is mesélt honlapunknak, hogy mikor nevetett legnagyobbat a tábor során.

Miért fontos a táborozás?

Az életben fontos új kapcsolatokat kiépítenünk, bár a tábori barátságok gyakran nem tartanak tovább, mint a tábor ideje, saját tapasztalatom szerint lehet találni olyan embereket, akikkel többéves barátságokat is kialakíthattok, valamint hogy a hétköznapoktól eltérően csináljunk dolgokat, és az ott töltött napokat kiélvezzük.

Milyen volt az első táboros élményed?

Az első élményem 10 éve, 2012-ben volt, ezért már nem sok mindenre emlékszem belőle, de a csapatverseny megnyerése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy később visszatérjek táborozni.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Fontos, hogy tudják, hogy mikor milyen programjaik vannak a gyerekeiknek, hogy egy olyan időpontban tudják hívni őket, ami mindenkinek megfelel, és nem lesz honvágyuk a gyerekeknek, ha például nem tudnak beszélni egymással.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Nem nagyon, szerencsére sikerült gyorsan barátokat találnom, vagy elfoglalnom magam.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Megpróbálnám rávenni, hogy csatlakozzon egy programhoz, nagy valószínűséggel ha már megkapja a kezdőlöketet, akkor elkezdi élvezni, és nem fog honvágyat érezni.

Ha volt rossz tapasztalatod vagy élményed táborozáskor, hogyan és milyen segítséggel sikerült átlendülni rajta?

Szerencsére csak egy kisebb veszekedés volt, ami fél nap alatt megoldódott.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen, már kb. 6 éve tart, és még mindig rendszeresen találkozunk.

A legtutibb táboros program az…

Esti programok, azon belül is a Koboldok városa, mert bár külön-külön játszik mindenki, végül egy csapatként fog számítani.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A hangár, mert ha nem épp a barátaimmal ülünk le egy asztalhoz, akkor szinte mindig van ott valamilyen program.

Mi (lesz) táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Máshogy tapasztalhatom meg a tábort, mint eddig – jelenleg ez a legjobb, mert először megyek táboroztatni.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Szeretném, ha a táborban sikerülne kialakítani egy olyan környezetet, ahol a táborozók élvezni fogják az órákat, és nem egy muszájként, hanem inkább egy hobbiként gondolnak rá, amit szívesen gyakorolnak, vagy szívesen néznek utána a hozzá kapcsolódó dolgoknak.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Ha nagyon bosszant, akkor nagyvalószínűséggel annyira unatkozik, hogy nem jut eszébe mást csinálni, ezért én megpróbálnám meggyőzni, hogy csatlakozzon egy programhoz.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Toll és egy notesz a jegyzetekhez, kényelmes ruha és cipő az esti programokhoz, telefon a kommunikációhoz, kulacs, egy pakli kártya (Uno), egy hangszóró, egy érdekes könyv.

Mikor nevettél legnagyobbat a táborban?

Amikor az egyik turnusban a csapatunk létszáma 7 volt az átlagos 30-asok mellett. A hét végén ki lehetett tölteni egy kérdőívet, amivel pontokat lehetett még gyűjteni. Mi kompenzálni akartunk a létszámunk miatt, és valamennyivel többször töltöttük ki. Viszont végül nem kaptunk pontot, mert a többiek 30 darabosai mellett a mi 70-esünk eléggé feltűnő volt.

Melyik volt a legjobb tábori pillanat?

Amikor az esti program végén tábortáncolunk.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Az unokatestvéreimre vigyáztam, és rávettem őket, hogy fessenek a szobámban, azóta bármikor, amikor átjönnek, meg szokták kérdezni, hogy festhetnek-e egy új képet, nekem ez nagyon nagy sikerélmény volt, hogy ösztönözhettem őket.

Tartasz valamitől?

Ha egy táborozó magányos/honvágya van, és odamegyek, hogy segítsek neki csatlakozni egy programhoz, akkor az csak elvenné a kedvét, mert túl soknak érezni a rábeszélést.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

A gyerekek a táborban mit szólnak majd az órákhoz, valamint a témákhoz, hogy sikerül-e olyanokat választanunk, amik őket is érdeklik.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Jó órákat fogok tartani, és egy olyan élményt fogok adni a táborozóknak, mint amilyet én kaptam, amikor én is ott táboroztam.

A legjobb, amikor megnyílnak a zárkózott gyerekek
Most már sokkal könnyebben barátkozom

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ