25 000 gyerek próbálta ki ezt a tábort
Táborban
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Íme az okok, amiért a PT-t választják

Ennyi gyerek nem tévedhet: íme az okok, amelyek miatt több ezer iskolás választotta eddig a PEOPLE TEAM tematikus táborait.

32 év táboroztatói tapasztalat, 25 000 gyerek, több száz vendég, megszámlálhatatlan élmény. Vajon melyik nyári tábor lehet ez? Annyit segítünk, hogy a táborozó gyerekek nem egyetlen témát választhatnak, hanem tucatnyi közül szemezgethetnek, és habár budapesti székhelyű alapítványról van szó, és a 90-es években még a Balaton környékén verték fel a sátrakat, az utóbbi néhány évben a táborok helyszíne Kecskemét, a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiuma. Eláruljuk: persze hogy a PEOPLE TEAM-ről beszélünk! És most lássuk az okokat, amelyek megmagyarázzák, miért szeretik annyira a diákok ezt a tábort.

1. Vidám, pörgős, nagy múltú

A több évtizedes múlt és a sok táborozó nem jelentene sokat, ha kizárólag a szokás hatalma lenne a siker oka, a helyzet azonban az, hogy a PEOPLE TEAM, azaz a PT táborait a gyakori megújulás, a reggeltől estig tartó folyamatos programok és a remek társaság miatt választják a gyerekek, és ha már felnőttek a korábbi táborozók, akkor a saját csemetéiket is nyugodt szívvel küldik el a PT-be.

2. Egy helyszín, 17 tábor

A PT táborkínálata nem állandó – a szervezők évről évre felülvizsgálják a szekciókat, és az érdeklődésnek, valamint a kívánságoknak megfelelően alakítanak rajtuk. 1990-ben még egy angoltábor indult, 2022-re már 3 turnus és 17 tematika közül választhatnak a 7–17 év közötti jelentkezők. Az idei újdonság a 3D konstruktőrök tábora, ahol a vállalkozó szelleműek nemcsak elméletben ismerkedhetnek meg a trendinek számító 3D nyomtatással, de alkothatnak is a népszerű eszközzel. A legnépszerűbb PT-s táborok közé tartozik a programozótábor és a kuktatábor, de a sportok és a művészetek szerelmesei egyaránt megtalálják a kedvenc témájukat, ha ide kattintanak. Az összes egyhetes szekció elérhető ottalvós és bentlakásos változatban.

3. A gyerekek vannak a középpontban

A PT-ben semmi sem kötelező. Ha valaki nem szeretne megcsinálni valamit, nem fogják leszidni, és ha betegség miatt hazamenne, van lehetőség arra, hogy egy későbbi turnusban visszatérjen. A szervezők is emberek, és kortól függetlenül mindenkit egyenlően kezelnek. A gyerekek a délutáni programok sorából szabadon választhatnak, és mindent kipróbálhatnak, ha idejük engedi: a tematikus foglalkozások után kutyát simogathatnak, kígyót bűvölhetnek, sportolhatnak, strandolhatnak, akrobatikus mutatványokat tanulhatnak, este pedig koncerten csápolhatnak, szerepjátékot játszhatnak vagy csapatversenyeken vehetnek részt – ha nincs kedvük, az sem baj, mindenkinek joga van ugyanis eldönteni, szeretne-e a többiekhez társulni, és részesülni az élményekből, illetve az ajándékokból.

4. Itt mindenki fontos

A gyerekek érzik azt, ha szeretik őket, és jót akarnak nekik. A PT-ben nem megjátszott az emberbarátiság, a szervezők pontosan tudják, hogyan koordináljanak turnusonként akár 500 iskolást, akik az 5-10 fős csoportbeosztásoknak köszönhetően nem érzik magukat egy arctalan tömeg elhanyagolható tényezőjének. A tanárok fiatalok, naprakész tudással rendelkeznek, míg a koordinátorok, az úgynevezett mókusok néhány évvel ezelőtt maguk is táborozók voltak, így pontosan tudják, miken mennek át a többiek, és ott segítenek, ahol tudnak.

5. Jelentős kedvezmények elérhetők

A PT-ben a táborok eszközigénye természetesen benne van az árban, így a résztvevőknek jóformán csak magukat kell hozniuk, no meg váltásruhát, naptejet, kulacsot, szúnyogriasztót és – ha szednek, akkor – a gyógyszereiket. A részvételi díj azonban jelentősen csökkenthető, ha egyszerre többen jelentkeznek: a táboroknál alapnak számító testvérkedvezményen kívül barát- és csoportkedvezmény is elérhető. Ha valaki az egész osztályát hozza, és ottalvósként érkeznek, heti szinten fejenként akár 20 ezer forinttal is olcsóbban nyaralhatnak. A részletekről az alapítvány honlapján, a Támogatás menüpontban lehet tájékozódni, a regisztrációhoz pedig kattints ide.

Középiskolások, nyomás táborozni
2022-ben is nyaralunk

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ