Középiskolások, nyomás táborozni
Táborban
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Bentlakásos és napközis nyári táborok kamaszoknak: dróntábort, gitártábort, expedíciós és színházi tábort ajánlunk.

Kamasz gyermeked mindent látványosan un? Nem tudod, hogyan tölthetné értelmesen az iskolai szünidő hosszú heteit? Egy jó nyári tábor felér egy intenzív tanfolyammal, a tanulás vagy az egymást követő, kötött programok után pedig édes a pihenés, sőt egyes táborok szuper bulikat is kínálnak a résztvevőknek. Léteznek kisebbeknek és középiskolásoknak szóló tematikus táborok – lássunk néhányat az utóbbiak közül.

1. Dróntábor

A PEOPLE TEAM (PT) kecskeméti nyári táborainak sorában minden iskolás megtalálja a neki tetszőt. A 30 éves táboroztatói múlttal rendelkező alapítvány 2022-ben 17 szekcióval várja a gyerekeket. A dróntáborba jelentkezők például megépíthetik a saját drónjukat, de a szerelésen kívül a programozás is a diákok feladata lesz, akik azt is megtanulják, hogyan kell végigmenni a PT-s tesztpályán, hogyan kell a drónnak felszállni, landolni, sőt akár szaltózni is. Az egyhetes új generációs tábor végén nemcsak a szerkezetet vihetik haza a srácok, hanem rengeteg élményt, valamint számos új kontaktot is: a PT-ben ugyanis nem csupán a reggeltől ebédidőig tartó foglalkozások közben, az 5-10 fős csoportokban lehet barátkozni, mivel a délutáni szabad foglalkozások és az esti bulik alatt szintén módjuk lesz kapcsolatot építeni a többi tematikus tábor résztvevőivel.

Korosztály: 10–17 év közöttiek

Tábortípus: napközis vagy ottalvós

Részvételi díj: 41.000 (bejárósoknak) – 82.000 Ft (bentlakóknak; az elhelyezés kétágyas kollégiumi szobákban történik) – testvér- és barátkedvezmények elérhetők

Helyszín: Kecskemét

Bővebb infó: https://peopleteam.hu/taborok/drontabor-nyari-tabor/

2. Gitártábor a Bakonyban

A 10 éjszakás táborba nem kizárólag gyerekeket várnak, hanem bárkit, aki jobban szeretne gitározni, függetlenül attól, hogy kezdő vagy haladó szinten pengeti a húrokat. A három évtizedes múlttal rendelkező táborban legalább 35 irányított foglalkozáson vesznek részt a fiatalok, akik lehetőséget kapnak kisebb koncertekre, fellépésekre is. A zenélésen kívül a sport is nagy szerepet kap, de a kézműveskedésnek és a kirándulásoknak is helye lesz itt. A várható létszám az eddigi tapasztalatok alapján 20 és 45 fő között fog alakulni.

Korosztály: 9–35 év közöttiek

Tábortípus: ottalvós

Részvételi díj: 63.000 Ft

Helyszín: Vadaspuszta

Bővebb infó: http://ister.extra.hu/cms/front_content.php

3. Juniorcamp – az Alpokalja expedíciós tábora

A Holdfény Liget egyhetes nyári expedíciós tábora nem túlélőtábor, habár – ahogy a honlapjukon fogalmaznak – magas a kihívás szintje. A kütyühasználatot minimálisra szorítják, de a mozgalmas programoknak köszönhetően nem is fog hiányozni a túlzott mobilhasználat, főleg, hogy a fiatal nevelőknek hála garantált az oldott hangulat. Hálózsákot hozni kötelező, az elszállásolás ugyanis bivak- vagy TIPI-sátrakban történik. Kalandvágyó tizenéveseknek kötelező tábor.

Korosztály: 15–18 év közöttiek

Tábortípus: ottalvós

Részvételi díj: 76.000 Ft – testvér- és nagycsaládos-kedvezmény elérhető

Helyszín: Gyöngyösfalu (Vas megye)

Bővebb infó: https://holdfenyliget.hu/hu/szolgaltatasaink/taborok/juniorcamp-az-alpokalja-expedicios-tabora/

4. Színházi tábor

Azoknak a kamaszoknak, akik a színházban képzelik el a jövőjüket, és ezért hajlandóak két hét intenzív színházi táborban részt venni, kihagyhatatlan a PEOPLE TEAM július 31. és augusztus 13. közötti kecskeméti tábora. A fentebb említett dróntáborhoz képest itt megállás nélkül gyakorolnak a résztvevők, hogy a kéthetes turnus végére egy komplett színdarabot mutassanak be a többi táborlakónak. A siker és a taps nem marad el, de ezért meg is kell dolgozni. A táborban fiatal színészek tanítanak, azonban híres magyar rendezők és színművészek látogatására is számítani lehet – hogy az eddigiek közül csak kettőt említsünk, Pogány Judit színművésznő és Gigor Attila rendező is tiszteletét tette már a PT-ben. A legelhivatottabbaknak érdemes gyorsan jelentkezni, ugyanis korlátozott a létszám.

Korosztály: 13–17 év közöttiek

Tábortípus: ottalvós

Részvételi díj: 100.000 Ft (bentlakásos, 14 napos tábor)

Helyszín: Kecskemét

Bővebb infó: https://peopleteam.hu/taborok/szinhazi-tabor-nyari-tabor/

Kaland vagy dögunalom?
25 000 gyerek próbálta ki ezt a tábort

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ