100 nagykorú 400 kiskorúért
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Amikor egy gyerek megérkezik a táborba, már minden készen áll, hogy zökkenőmentes és gondtalan legyen a nyaralás, akár a napközis tábort, akár a bentlakásos táborozást választotta. Ehhez azonban rengeteg előkészítő munka szükséges.

A több hónapos kampány, a jelentkezések kezelése és a programszervezők felkészítése mellett magát a táborhelyszínt is fel kell ébreszteni téli álmából. Már az első turnus kezdőnapja (vasárnap) előtti szerdán megérkezik a 4-6 főből álló előőrs. A csütörtök az utolsó egyeztetésekkel telik a táborhely igazgatójával, a helyi strand vezetőjével, a főszakáccsal és a rendszergazdával. Egyszóval mindazokkal a külsősökkel, akik nélkül nem működhet a tábor.

Pénteken jönnek a szaktanárok, a büfések, az orvosok és a programszervező animátorok, akiket mi csak mókusnak hívunk. Majd 100 fős személyzet készül arra, hogy az érkező 400 gyereknek feledhetetlen nyaralásban legyen része. Hatalmas munka vár mindenkire: az év közben egyetemisták által lakott campust és kollégiumot táborhellyé kell varázsolniuk.

A számítástechnikusok felállítják a gépparkot és a hálózatot. A büfések feltöltik a raktárkészleteket. Berendezzük a játékszobát. Helyükre kerülnek a társasjátékok, a legókészletek, robotok és babák. A szaktanárok előkészítik a termeiket. A tudóstábor nem működhet a csontváz és a mini laboratórium nélkül. A színészek a több száz jelmez közül válogatnak. A kukták elmosogatják az edényeket és ellenőrzik a sütők állapotát. A képzőművészek ecseteket, festőállványokat, festékeket válogatnak. A fotósok előkészítik a sötétkamrát, a reflektorokat és a kamerákat.

Az épületek közé több mint egy kilométernyi színes zászlógirlandot feszítünk ki. A tábor teljes területét elborítják a vicces táblák és molinók: „Vigyázz, koboldveszély!” „Ne csak fagyit egyél, az alma is finom!” „Ne ugrálj a társad fején!” Persze vannak komolyabb és informatívabb hirdetmények is: a tábor térképét, az orvosok telefonszámát és a trambulinozás szabályait érdemes minden gyereknek és szülőnek megjegyezni. A trambulinok különösen fontosak a tábor életében. Az 5 hatalmas ugráló mellé állandó őrséget szervezünk, hiszen akkor lehet balesetmentes a játék, ha mindenki betartja a szabályokat.

Két napig megfeszítetten dolgozik mindenki, hogy mindennel elkészüljünk. Vasárnap aztán minden táboroztató egységes tábori pólóban várja a gyerekeket. Azaz sokszor már szombaton is, mert minden évben van olyan anyuka vagy apuka, aki eltéveszti a dátumot, és egy nappal hamarabb megérkeznek a táborba. Természetesen senki nem küldünk haza, sőt, mindig jól jön egy újabb szorgos kéz a gyöngyválogatásnál.

A tábor három hete gyorsan eltelik. Az utolsó turnus utolsó napjának délutánján elkezdődik a „Nagy összepakolás” nevű hadművelet, amely legalább olyan nehéz, mint az előkészítés. Több mint három hét pörgős élménydömping után mindenki fáradt. Vannak, akik már három hete a táborban húzzák az igát. Mindent úgy kell elpakolnunk, hogy be is férjen raktárba. Sőt, az sem árt, ha meg is találjuk a következő nyári tábor előtt meg is találjuk a dolgokat épségben.

Vasárnap délután aztán mindannyian megkönnyebbülten felsóhajtunk, amikor a táborvezető rázárja az ajtót a szó szerint plafonig megrakott tárolóhelyiségekre. Ha valakinek akkor jut eszébe, hogy a töltője vagy a fogszabályzója az egyik ládában maradt, annak bizony csaknem egy évet kell várnia, mire visszakaphatja.

Lehet egy beteggel több
Táboros mérföldkövek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Jó szerencsét!

Dologtiltás Nagymama azért szereti a december 4-ét, mert az dologtiltó nap. Ekkor tilos varrni vagy fonni, mert „Borbála” bedobná…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Te, én, mi, kapcsolat

November 30-a a hozzájárulás világnapja. Ezt a jeles dátumot 2018-ban hozta létre Jenny Wilson (Irregular…

KAPCSOLÓDÓ