A dróntáborokról
Táborban
Dróntábor Kecskeméten

Hogyan épül fel egy drón, és miként képes felemelkedni, illetve a levegőben maradni? A PEOPLE TEAM kecskeméti dróntáborában kiderül. A július 25. és augusztus 14. között elérhető turnusok egy-egy hete elegendő arra, hogy egy iskolás gyerek megépítsen egy drónt, és megtanulja kezelni azt.

Repülni jó

Egyrészt sikerélménnyel tölti el a készítőjét, másrészt menő (fel lehet vágni vele a haverok előtt), harmadrészt pedig bevethető többféleképpen, például egy tökéletes szelfi készítéséhez, „ha nem elég hosszú a karod, toldd meg egy drónnal” mottóval. A PEOPLE TEAM drónépítők és -pilóták elnevezésű tábora csak egy a harminc témából, amellyel a PT szervezői várják alapításuk 31. évében a 7–17 év közöttieket.

A gyerekeké a holnap

Azzal, hogy a fiataloké a jövő, a PT-táborok szervezői régóta tisztában vannak. A technológiai újítások mindennapjaink részét képezik, az oktatási rendszer pedig nem képes nyomon követni a változásokat. Ahhoz, hogy egy diák piacképes és friss tudással rendelkezzen, elengedhetetlenek a külön foglalkozások – vagy az olyan, építő jellegű, új generációs tábor, mint amilyeneket a PEOPLE TEAM kínál. Idei palettájukról sem hiányozhat a TECH + JÖVŐ szekció, amely többek között a dróntábort is magában foglalja. A délelőtti, 2×90 és 1×60 perces foglalkozások alatt a diákok megépítenek és programoznak egy drónt, majd egy FPV-szemüveg segítségével követik az arra szerelt kamera képét; szabadon foroghatnak, le- és felmozoghatnak, szaltózhatnak vele, ezáltal a gyerekek maguk is úgy érzik majd, hogy repülnek. A végén pedig a foglalkozáson minden résztvevő kap egy minidrónt, amelyet hazavihet.

Teremtés után pihi

A PT táborai ottalvós és napközis változatban is elérhetők, ennek megfelelően változik az egyhetes táborok ára. A délelőtti foglalkozásokra kiscsoportos keretek között kerül sor mind a harminc tematikus tábor esetében, miután pedig elérték az aznapi célt, megpihennek az alkotók: a gyerekek szabadon választhatják meg, mivel szeretnének foglalkozni, a PT-ben ugyanis semmi sem kötelező. Ha valaki aludna ebéd után, az ugyanúgy elfogadható, mint ha vízi csúszdázna, előadást hallgatna vagy versenyezne a többi táborlakóval. Sőt, a témák szabadon átjárhatók, így tehát ha egy drónépítő csemete benézne az informatikatáborba, azt sem tiltja meg senki.

Ide kattintva lehet jelentkezni a táborba. Vigyázat! Nagyon jó lesz, és jövőre folyt. köv.

Dróntábor a PT-vel: https://peopleteam.hu/taborok/drontabor-nyari-tabor/

Építsen saját robotot a gyermek!
Robotos-táboros

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ