Tábor és tréning
Interjú
Tábor és tréning

Sziasztok, Dalma vagyok, és a kedvenc tábori rítusom a tábortánc! Legalább még egy dolgot érdemes tudni rólam: semmit nem tudok nem az elején kezdeni, ezért hadd kezdjem ezt az írást is így – az alapoktól.

#Miazatábor?

Voltál már úgy, hogy nehéz volt elmagyaráznod a családtagjaidnak, ismerőseidnek, akár a klientúrádnak, hogy a TÁBOR, ahol a fél életedet töltöd, mivel több, mint szalonnazsírosan énekelni A börtön ablakábant; gyöngyöt fűzni az árnyékban (azoknak, akik nem szeretnek fürdőruhában virítani mások előtt) vagy kapura rugdosni a labdát napestig?

Teszek egy kísérletet, hogy megfogalmazzam, szerintem mi a tábor, és mennyivel több lehetőséget hordoz magában, mint valamivel pusztán elütni a nyarat.

A tábor egy közösségi létmód, egy megkülönböztetett „hely”, ahol összegyűlünk egy közös céllal, amiért egy csapatként mindannyian sokat teszünk, és a célt sikerre visszük. A tábor számomra a korlátlan és örömteli tapasztalási és fejlődés. Egy másik otthon kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Mitől lesz sikeres egy tábor? Mikor éri el a célját?

Ha szeretnéd biztosan tudni, hogy valahova megérkeztél (sikeres a táborod), nem árt előre tisztában lenni azzal, hogy merre tartasz (mi a táborod küldetése), és felkészülni rá. Kulcsfontosságú, hogyan és milyen eszközökkel fogsz oda eljutni (tábori program és felkészítő stábtréning). S hogy miből látszik, hogy elérted a célt? A táborozóid, a szülők és a stábod visszajelzéseiből, értékeléséből.

Mondok egy példát: az öcsém kiskamaszként nyaranta több turnust vadásztáborban töltött (jelen esetben a személyes véleményem a vadászatról nem fontos) – neki ez nagy élmény volt. Megtanulta különféle fegyverek használatát, barátokra tett szert, akikkel azóta is napokat tölt a természetben. Az egyik kabintársa, Zsolti viszont elkeseredve ment haza, mert kiderült, hogy fél a puska hangjától, és emiatt a többi fiú csúfolta őt, jóllehet élvezte volna a tanulást az élővilágról és a szemlélődést a magaslesről. Hiába volt a vadászat élménye csupán az egyik célkitűzés, Zsolti táborozása kudarcba fulladt.

Miért küldjük a gyerekeinket táborba, és miért várjuk őket oda szakemberként?

A gyerekkor érték. Visszahozhatatlan lehetőség arra, hogy tiszta elmével, ártatlan rácsodálkozással és játékossággal tanuljunk és tapasztaljunk önmagunkról, másokról, a világról – közvetlenül körülöttünk és tágabb értelemben. Tanulni viszont csak biztonságban lehet, teli hassal, nem szorongva a hibázás következményeitől vagy a kirekesztéstől, attól, hogy ha különbözőnek érezzük, mutatjuk magunkat, nem szeretnek majd. Nekünk a táborban mindehhez meg kell teremtenünk a feltételeket.

Tehát azért is érdemes táborozni, hogy a gyerekek (és felnőttek) játszva sajátítsanak el konkrét készségeket (hard skills) – lovaglás, angol nyelv, tánc –, életviteli készégeket (life skills) – önérvényesítés, érdekképviselet – és szociális készégeket (social skills) – barátságkötés, konfliktuskezelés, közösségi érzékenység stb.

A tábori tréning célja, hogy ezek játszva és biztonságban megvalósulhassanak egy gondosan megválogatott és képzett stáb közreműködésével, és hogy a gyerekektől ne csupán plusztudással, hanem akár életre szóló vagy az életüket megváltoztató élményekkel búcsúzzunk.

Mitől alapos egy tréning? 

Mutatom, én mi mindenre figyelek a tréningtervezésnél és -vezetésnél:

– Mi a táborom célja?

– Milyen hosszú turnus szükséges ennek eléréséhez?

– Melyek a létfontosságú programelemek?

– Kik a tábor célcsoportja?

– Mely korcsoport(ok)nak szól?

– Felmerülnek-e speciális (fejlődési) igények?

– Milyen tábori stábra van szükségem?

– Milyen készségű és személyiségű emberekkel működik mindez legjobban?

– Létszám, nemek aránya, tapasztalat, végzettség stb.

– Hogyan fogom őket kiválasztani? (Lásd. Rasovszky Miklós tábori jóbarátom cikke!)

– Hogyan mérem a hatást?

– Hogyan gyűjtöm be és használom fel a táborozók, a szüleik és a stáb visszajelzéseit?

– Hogyan valósul meg a táborértékelés?

– Ha régi motorosként nagy a kapacitásom, kutatás…

Mit tartalmaz egy jó tréning?

– Tudást ad: használható, kézzelfogható és elméleti információkat a stábnak.

– Attitűdre nevel: motivációt és elkötelezettséget generál, amiben a vezetőség élen jár.

– Viselkedést kínál: a stábtagok képesek megvalósítani a megismert követelményeket, a technikákat beépítik és professzionális szintre emelik.

A következő bejegyzésben vezetői, illetve stábtréning-módszertanról és -témákról lesz szó. Remélem, velem tartotok! Folyt. köv.!

Hosszú Dalma

Tábortűz – Magyar táboroztatók közössége

, , , , ,
Játékszabályok a játékszabályokhoz
Mert csak!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érzelmek és álmok

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Budapest felszabadulása

A felszabadulás azt jelenti, hogy valamely személy, közösség vagy terület tartós katonai elnyomás, megszállás alól…

KAPCSOLÓDÓ