Verekedés – Nyunyóka-sztori
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Noel, tudom, hogy mostanában sok feszültség gyűlt össze benned. Tudom, hogy nem vagy könnyű helyzetben. Hallottam, hogy apukád elköltözött. Ez nagyon szomorú dolog. Biztosan rengeteg kérdésed van. Egyben azonban biztos lehetsz, hogy ez nem a te hibád.

Hogy miért mondom ezt? Elmesélem neked Martin történetét…

Két évvel ezelőtt a 8 éves Martin szomorúan és dühösen érkezett a PEOPLE TEAM táborába. A szülei éppen akkor váltak. Azért küldték ide Martint, hogy addig mindent elrendezzenek.

Martin szótlanul foglalta el az ágyát. Csendesen kipakolt, de érezni lehetett körülötte a feszültséget. Ekkor vett észre engem. Ott ültem az éjjeliszekrényen a talpam alatt egy kis üzenettel: „Itt barátokra lelhetsz!” Martin nem értette, hogy mi ez a fecni, és mit akar egy nyúlszerű valami tőle. Otthagyott, és magányosan elment ebédelni.

Nem szólt senkihez, hiába próbáltak a többiek barátkozni vele. Aztán az egyik fiú, Dani megérezte az idegességet Martinban. Dani már öt éve cselgáncsozott, így tudta, miként lehet levezetni a feszültséget.

Egy kicsit megpiszkálta Martint. „Na mi van, nyuszi vagy? Vagy esetleg nem vagyunk elég jók neked? Magasabb rangúnak képzeled magad?” Martinban gyűlt a feszültség, miközben a táborozók köréjük sereglettek. Dani végül elindította a lavinát azzal, hogy megpöckölte Martin fülét. A fiú nekiugrott a dzsúdósnak. Hatalmas verekedés robbant ki. A többiek szurkoltak. Dani ügyesen helyezkedett, így Martin nem tudott kárt tenni benne. Végül Erik, a sporttáborosok turnusvezetője vetett véget a csatának. Martin fáradtan zuhant a földre. Dani lefeküdt mellé, és a tekintetét kereste.

Amikor Martin az ellenfelére nézett, a szeme tele volt könnyekkel. A többiek köréjük sereglettek, és egy hatalmas ölelő körbe fogták Martint. Aki végül a könnyei helyett nevetni kezdett.

Természetesen ezután nagy barátok lettek Danival, aki megtanította Martinnak, hogyan vezesse le a feszültséget.

Vannak helyzetek, amikor a verekedés, illetve a harc rövid távú megoldás lehet, mégis az a legjobb, ha barátokra találsz, és velük együtt lépsz túl a problémákon.

Ameddig pedig megtalálod a barátaidat, addig itt vagyok neked én. Egy nyunyókával a kezedben, hidd el, hogy perceken belül akár több pajtit is szerezhetsz.

Kovács Dalma


Szülinap – Nyunyóka-sztori
Viharos este – Nyunyóka-sztori

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Csatlakoztál már?

Manapság nagyon divatosak a közösségi médiában terjedő kihívások, amelyek sok ember figyelmét felkeltik. Ám nem…

KAPCSOLÓDÓ