Jó emberek, biztonság és négyütemű fekvőtámasz
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Mire számíthat az, aki táborozni készül? A 13 éves Noémi egyszer járt a PEOPLE TEAM nyári táborában, és elmondta, mit tapasztalt a kecskeméti gyerekparadicsomban.

Mit vársz egy igazán jó táborozástól?

Legyen sok vidámság, jó hangulat, ötletek, segítsünk egymásnak. Igazából az emberek legyenek nyitottak egymás felé, mert akkor ismerhetjük meg a másikat, és akkor érezhetjük jól magunkat.

Ha izgulnak a szüleid a táborozás miatt, mivel nyugtatod meg őket?

Ne izguljanak! Kell egy kicsi távollét az otthonomtól. Mondtam nekik, hogy nagyon jó emberek vannak körülöttem, és biztonságban vagyok.

Ha volt honvágyad vagy problémád táborozóként, hogyan sikerült orvosolni?

Talán egyszer éreztem honvágyat. Felmentem a szobámba, és felhívtam anyáékat, beszéltem velük, hogy minden rendben van-e otthon. Utána meg lementem a barátaimhoz, és ők elterelték a figyelmemet erről. Problémám nem nagyon volt, de ha lett volna, valamelyik barátomhoz vagy mókushoz mentem volna oda, hogy tudna-e segíteni.

Milyen barátságokat kötöttél a PEOPLE TEAM-táborban?

Voltak, akikkel csak a táborban csevegtünk, de vannak olyan barátaim is a PT-ből, akikkel a mai napig beszélek. Az egyikükkel pont valamelyik nap egyeztünk meg, hogy ugyanabba a turnusba menjünk.

Milyen PT-szekciókat próbáltál már ki? Hasznosnak találtad?

Szerintem jó témák vannak, sok dolog közül lehet választani. Én eddig még csak a sporttáborban voltam. Azóta tesiórán 5-ös vagyok négyütemű fekvőtámaszból.

Van olyasmi, amit nem szeretsz vagy nem szerettél a táborozásban?

Tesiórán vagy más táborokban a sorversenyeket nem szerettem, mert féltem, hogy nem leszek ügyes, és miattam nem fog nyerni a csapat. Viszont amikor a PT-ben este a csapatversenyeken voltunk, és elmondtuk a csapatindulónkat, elképesztő érzés volt. Nagyon élveztem.

Találkoztál kísértetekkel a PT-ben?

Nem, de amikor nem volt felkapcsolva a lámpa a folyosókon, lehetett egymást ijesztgetni.

Milyen tanácsokat adnál az első táborozóknak?

Ne izguljanak! Próbáljanak minél több emberrel barátkozni, mert itt mindenki jó fej mindenkivel. És vegyenek részt a lehető legtöbb programon: rengeteg van a PT-ben, nem lehet unatkozni. Én korán reggeltől késő estig minden percet kihasználtam – előfordult, hogy elfáradtam, de szomorú sosem voltam.

Nyert a csapatotok, kaptál nyunyókát?

A mi csapatunk tavaly sajnos nem nyert, de majd idén… Szeretnék én is egy nyunyókát és egy menő képet a kupával.


Ahol a kendő is multifunkciós
Élvezem csinálni

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…
PEOPLE TEAM tábor
Mi az?

Mi az a PT-idegenvezetés?

A PEOPLE TEAM táboraiban turnusonként 500 gyerek nyaral. A táborozók jó része tapasztalt, visszatérő PT-s.…

KAPCSOLÓDÓ