Horkolás – Nyunyóka-sztori
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Regő, hát veled meg mi történt? Láttam, hogy egész éjjel forgolódtál és nyugtalan voltál. Biztosan nagyon fáradt lehetsz! Azon gondolkoztam, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy nem jött álom a szemedre. A rengeteg élmény és foglalkozás, amin részt vettél, biztosan lemerítette az aksidat. Végül arra jutottam, hogy az alvással lehet a gond. Aztán amikor egy pillanatra mély álomba kerültél, rájöttem. Te horkolsz!

Ne gondold, hogy nem értelek meg. Tudod, mit? Inkább elmesélek egy történetet, aztán a végén rájössz, hogy mire gondolok.

Pont egy éve, hogy megismerkedtem Zsomborral. Klassz kis csapattagja volt a 3D konstruktőrök táborának. Még csak először járt a PEOPLE TEAM területén, de azonnal megbarátkozott a többiekkel, és biztosra vette, hogy a lehető legjobb helyen van. Amikor azonban elérkezett az este, már kevésbé volt magabiztos. Idegesen igazgatta a takaróját és a párnáját, folyton valami miatt zsörtölődött. A szomszéd ágyon pihenni próbáló Dominik meg is jegyezte, hogy lenyugodhatna végre, mert a mókusok árgus szemekkel figyelik a takarodó utáni rendbontókat.

Zsombor felült, bekapcsolta a zseblámpáját, és megbökte Dominiket. A fiú álmosan kelt fel az ágyból, és kérdőn nézett a szobatársára. Félve, de elmesélte, hogy miért nem tud elaludni. Dominik csendesen mosolygott egyet, majd benyúlt a takarója alá, és elővett engem, Nyunyókát. Átnyújtott Zsombornak. Elmondta, hogy neki már nincs szüksége rám. A horkolástól félő fiú értetlenkedve nézett hálótársára, és el sem tudta képzelni, hogy vajon egy nyunyókának mi köze az egész ügyhöz.

Aztán, hogy meggyőzze barátját, Dominik felkapcsolta a villanyt. A többiek is felültek az ágyban, és álmosan dörzsölgették a szemüket, közben azt kérdezve, hogy mi folyik itt. Dominik elmondta, hogy van egy gyerek a szobában, aki attól tart, hogy a horkolása miatt ki fogják nevetni. Erre Patrik a takaró alól unottan sorolta, mint egy szabályt: „A PEOPLE TEAM területén egyetlen lény van, aki horkol, az pedig nem más, mint Nyunyóka! Na jóccakát!” Oldalra fordult, és aludt tovább.

Dominik elégedetten lekapcsolta a villanyt, majd Zsombor felé fordult, és a tekintetével csak ennyit kérdezett: „Érted már?”

Zsombor nagyot nevetett, magához ölelt, és teljes biztonságban hajtotta álomra a fejét.

Szóval, kedves Regő, itt vagyok veled, és – csak hogy tudd – még mindig nagyon különlegesen tudok horkolni.

Kovács Dalma


Elveszek – Nyunyóka-sztori
Kicsi vagyok – Nyunyóka-sztori

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ