Talán a több már sok lenne
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor

Kedves Angyalka! Íme, én vagyok, egy töprengő nagymama, aki rengeteget morfondíroztam azon, hogy mit kérhetnék az ünnepekre. Először egy lakást szerettem volna az ósdi, kopott, néhol omladozó falú helyett, aztán pénzt, hogy a régit felújíttassam, mert rájöttem, milyen kedves nekem, és mégsem szívesen költöznék egy másikba; esetleg még több pénzt, hogy az utolsó éveimben bejárhassam a világot, és ne is kelljen se az új, se a régi lakást használnom, de aztán eszembe jutott, hogy hiányoznának a gyerekeim és az unokáim, meg az is, hogy milyen sok embernek lehetne segíteni ezzel a pénzzel. A lelkiismeretem kiradírozta az első ötleteket…

Tudom, hogy nem tartanád meg magadnak a pénzt, bár még ez is valószínűbb lenne, mint hogy az én bejárati ajtóm levélbedobó nyílásán begyömöszöld egy méretes borítékban. Így végül arra jutottam, hogy valami okosat kívánok: legyen belőlem kettő! Ez minden szempontból tökéletes lenne. A munkahelyemen is repesnének az örömtől. Már régen nem teljes munkaidőben, de még mindennap bejárok.

Ha ketten dolgoznánk, az már valami lenne! Ketten megoszthatnánk a kevésbé kedvelt feladatokat is, vagy átadnánk a másiknak, ha nem tetszik az egyiknek, több időt tölthetnék a népes családommal, a tizenegy unokámmal; több munkával több pénzünk maradna a közös nyaralásra is. Neked ez csak a szokásos varázslat, decemberben mindennapos, nekem viszont megoldás szinte mindenre!

Ha ez túl méretes feladatnak tűnik, egy Hermione-féle időnyerő varázstárgy is tökéletes lenne. Milenával, a hétéves lányunokámmal kiolvastuk a harmadik Harry Potter-kötetet is. Abból tudom, hogy időnyerő létezik. Kérlek, arra viszont figyelj, bármelyik megoldás mellett döntesz is, hogy a családom kiskorú tagjait nehogy megsokszorozd véletlenül!

Köszönöm, hogy meghallgattál.

Szeretettel, NJ, egy álmodozó nagymama

* * *

Az ünnepek alkalmából összegyűjtöttünk számos üzenetet, amelyeket kicsik vagy nagyok a Mikulásnak, Santa Clausnak, Joulupukkinak, a Jézuskának, az angyaloknak, esetleg Decembernek vagy Karácsonyapónak címeztek. Kiválogattuk közülük a 77 legérdekesebbet. Most közreadjuk őket ezen és más honlapjainkon. Jó szórakozást kívánunk!

Simán dönthettek helyettem
Mindent megmutatunk

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ