Az őszi szünet kezdete
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor

Nem ünnepnap, tanárnak és diáknak mégis egyaránt fontos dátum, ezért augusztus végén vagy szeptemberben, a tanév elején felírja magának mindenki, akit valamilyen formában érint az iskola, hogy mikor kezdődik az őszi szünet. Minden évben más nap, általában egy november elsejéhez közeli dátum a kezdés időpontja. 2023-ban október 27. az utolsó tanítási nap a szünet előtt.

Több mint húsz éve

2000-ben vezették be először. Az oktatással foglalkozó szakemberek úgy látták, hogy a szeptembertől januárig tartó időszak, az első félév nagyon hosszú volt. A második viszont rövidebb a tavaszi ünnepnapok miatt. Az őszi szünettel közel ugyanolyan hosszúságú lett a két szakasz. Valljuk be, ez tényleg jó ötlet! Október végére fáradtak az iskolai dolgozók, szükséges a pihenés, és a diákoknak is jólesik kifújni magukat. Az osztályfőnökök a tanév rendjét jellemzően az első szülői értekezleten kihirdetik, így mindenki felkészülhet a tanévre.

Programajánló helyett

Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen programokat ajánljak erre a hétre, ám lehet, hogy legtöbbünknek érdemesebb csak a pihenésre, a családra összpontosítani. Előfordulhat, hogy némely szülő csak mindenszentek napján (november elsején) lesz otthon (ilyenkor az elhunyt hozzátartozókra való megemlékezés kerül a középpontba), ha nem tudott jól gazdálkodni a szabadságával. Megeshet, hogy a nagyszüleiddel töltöd ezt a pár napot, mert az anyukád és az apukád dolgozik.

Az utolsó októberi nap a padban

Október 27-e péntek. Ekkor mész utoljára iskolába, tehát délután, szombaton és vasárnap biztosan együtt lehet a család. Pénteken tervezzétek meg a következő napokat, készítsetek közösen vacsorát; a hétvégén kiránduljatok vagy sétáljatok – töltsetek minél több időt együtt. Ha középiskolába jársz, szervezhetsz magadnak programokat a barátaiddal, szülői felügyelet nélkül, de persze a családodat se felejtsd ki a listáról!

Tedd azt, amihez kedved van, ám mindenekelőtt töltődj fel energiával az előtted álló hetek, hónapok feladataihoz!

Kropokné Kiss Éva

Levél Lucának
Végóra

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ