Mi az a páros vacsora?
Mi az?
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A PEOPLE TEAM táboraiban turnusonként mintegy 500 gyerek táborozik. A gyerekek több mikroközösséghez tartoznak: a délelőttöket a tanulócsoportjukkal töltik, esténként különböző színű csapatok vetélkednek egymással.

Ismerkedjünk!

A táborszervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekek minél több társukat megismerjék, és minél többet beszélgessenek egymással. E célt szolgálja a páros vacsora is. A program során különböző korú és érdeklődési körű gyerekek ülnek egy asztalhoz. Sokan először furcsának találják, miről is tud beszélgetni egy 17 éves kamasz egy nyolcévessel, de az esetek többségében kiderül, hogy van közös téma és kapcsolódási pont. Mindketten szeretik a sakkot, esetleg szerepjáték-mániások, vagy ugyanaz a kedvenc focicsapatuk.

Keresd a párját!

A reggelinél és a délelőtti szünetekben minden gyerek kihúzza egy híres páros egyik tagjának nevét. Ezzel kezdetét veszi a nagy keresgélés. Lilo Stich nevét kiáltozza, Lolka meg Bolkát kutatja. Hatalmas üdvrivalgás kíséri, ha Shrek ráakad Fionára a büfénél.

Cserebere

A nagyok sokszor nem bízzák a véletlenre. Kiderítik, hogy a kiszemelt csinos lány vagy fiú kártyáján milyen név áll. Fagyival megfizetett felderítők járják a tábort a megfelelő kártya után kutatva. Ha megvan, akkor a kártya tulajdonosa busás jutalomra számíthat, ha hajlandó elcserélni a sajátját.

Közvetítő iroda

Nem mindenkinek van kedve és ideje ekkora tömegben a párját keresgélni. Erre jött létre a vacsoratárs-kereső iroda. Itt mindenki leadhatja a saját „művésznevét” és azt is, hogy hol szeretne találkozni a párjával. A nagy faliújságon megjelennek az üzenetek: „Aladdin várja Jázmint 17:55-kor a trambulinoknál”, vagy „Nala, gyere délután a számtechterembe! Üdv: Simba”. Ha valaki nem tudja, melyik híresség lenne a párja, abban is segítenek.

Közös vacsora

Este 6-kor aztán minden páros közösen költi el a vacsoráját. A legszuperebb dolog együtt pizzázni vagy hamburgerezni olyannal, akit egész nap kerestél. A legmeghökkentőbb párosok szoktak kialakulni. Előfordul, hogy mindketten ugyanabba a sísuliba járnak, vagy hogy már mindketten jártak Tótkomlóson.

Mi az egyszám-játék?
Mi a rohamlap?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ