Mi az a karnevál?
Mi az?
PEOPLE TEAM tábor

Nem csak februárban lehet karnevál: a PEOPLE TEAM nyári táboraiban egy-egy napra riói hangulat veszi át a főszerepet.

Változz át!

A PT-táborban egy teljes színházi jelmeztár áll a gyerekek rendelkezésére, hogy mindenki karneváli ruhát ölthessen. A különböző színű csapatok már délután elkezdik a felkészülést az esti fesztiválra. A lányok flitteres szoknyákat, habos-fodros ruhákat öltenek, a fiúk zsabós ingekben és frakkokban pompáznak. Természetesen nem maradhatnak el az ünnepi frizurák sem: pávatollak, csillámpor és selyemrózsák díszítik a lányok haját. A fiúk több liter zselét elhasználva állítják be rakoncátlan tincseiket.

Felvonulás

A felvonulás előtt a színes forgatag a Hangár előtt gyülekezik. Amikor felharsan fesztivál kezdetét jelző dudaszó, megindul a menet a focipálya felé. A felvonuláshoz egy autóra szerelt óriási hangfal szolgáltatja a zenét. A filmesek drónjai rögzítik, ahogy a karnevál majd 500, jelmezbe öltözött résztvevője egyszerre mozdul a szamba ritmusára.

Szambázz!

Nincsen riói karnevál tánc nélkül. A gyerekek a tánctanárok segítségével megtanulják a szamba alaplépéseit, és minden csapat kitalál egy rövid koreográfiát is. A bemutatókat a focipályán adják elő, ahol az egész tábor velük együtt ropja. Ez az este nem a versengésről szól, hanem arról, hogy mindenki önfeledten táncol. Mindenki megcsodálja a másik jelmezét, és ötleteket gyűjt a következő évadra.

Változz vissza!

A program végével sajnos minden gyereknek meg kell válnia a jelmezétől, hiszen a következő turnusokban is szükség lesz rájuk. Lefekvés előtt megindul a küzdelem a sminkek és a rajzolt bajuszok eltüntetéséért. A nagyok már rutinosan használják az arclemosókat, a kicsiket a táboroztatók igyekeznek szalonképes állapotba hozni. Bizony így is előfordul, hogy másnap reggel az ágynemű fénylik a csillámportól, és sokan még napokig magukon viselik a karnevál nyomait.

Mi az a lovagi torna?
Mi az a Hangár?

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ