Sok táborban voltam, de ez a legjobb
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Szabinak van összehasonlítási alapja a nyári táborokat illetően. Már azt is tudja, hogy melyik a legtutibb.

„Eddig kétszer (2020-ban és 2021-ben) jártam a PEOPLE TEAM kecskeméti angoltáboraiban. Mind a kettő remek volt, nagyon király programok voltak. Talán a második egy kicsivel jobban bejött, mert már ismerős volt a terep, ismertem az embereket, és jó volt megint látni őket. Szuper a közösség, aranyosak a tanárok.

A szüleim nem féltettek, legalább volt egy szabad nyugis hetük. Örültek annak, hogy jól éreztem magam a tesókkal. Közben angolul tanultam, illetve szórakoztam. Versenyeztem a szobatársammal, hogy ki bír tovább ébren maradni. Új rekord született köztünk: tavaly ő nyert hajnali 2-vel, idén viszont én győztem hajnali 3:25-ös idővel. Kemény volt. Természetesen nem sokkal később megbántuk, elég fáradtak voltunk egész nap…

A sakkozás volt az egyik kedvenc programom, de a vasárnap esti nyitóprogramok – amikor kezdetét veszi a tábor hete – a legnagyszerűbbek. Rendezhetnének egyszer sakkbajnokságot is, biztos beneveznék. Az előadások közül a pénzügyi prezentáció tetszett a legjobban, amit hétfő délután tartott Orsi a Hangár területén. Nagyon hasznosnak találtam, még inkább megerősítette bennem azt, hogy mit szeretnék csinálni később az életben: a bankszakmában tervezek elhelyezkedni. Emellett nagy ötlet volt a közös tapasztalatmesélés szerda este, amikor az egyetemista, fiatal mókusok beszéltek a továbbtanulásról és az életről. Jókor jött.

Kollégista vagyok, van összehasonlítási alapom. Az épületek és a környezet szuper. A programlehetőségek miatt kint, a szabad levegőn tartózkodtam főleg. A focipálya tökéletes, az ételek is nagyon finomak voltak, a spagetti, a rántott hús és a fagyi voltak a kedvenceim.

Amiket megtapasztaltam a PT-nek köszönhetően: lazának kell lenni, meg polyénkodni (haha) kell. Azért jöttünk, hogy jól érezzük magunkat – ide a pozitív hozzáállás mindenképp szükséges.

Legfőképp türelmet tanultam az angol nyelv gyakorlása mellett, na meg azt, hogy minél többet tud az ember valamiről, előbb-utóbb rájön, hogy valójában milyen keveset tud róla (én így voltam például a csillagászat rejtelmeivel is, hála a PT-s előadásnak).

Arra is rájöttem, hogy nem megtanulni kell valamit, hanem megérteni, és akkor később is visszajön ez a tudás, legyen szó az élet bármelyik területéről. Nőtt az önbizalmam, ami annak is köszönhető, hogy több mindent kipróbáltam, amiről korábban úgy gondoltam, hogy nem merem megtenni. Sok táborban voltam már életemben, de a PT volt eddig a legjobb. Csak így tovább!”

Szabi ott lesz a PT 2022-es táborában is. És te?

Versenyeken tudtam használni az itt tanultakat
A PT-tábor az évem fénypontja

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ