Heterokrómia – Nyunyóka-sztori
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Tomi, az esti buliban az a napszemüveg nem lesz jó megoldás. Amikor az ember egy különleges ismertetőjegyet kap az élettől, abból érdemes a legjobbat kihozni. Vagy legalább megszeretni és elfogadni azt. Hidd el, hogy a PEOPLE TEAM táborában vannak csak igazán jó helyen a különleges gyerekek! Tudod, hogy miért?

Elmesélem neked Bálint történetét…

Bálint már viszonylag későn, 12 éves korában csatlakozott először a PEOPLE TEAM táborához. A robotikatábort választotta, mert nagyon szeretett bütykölgetni otthon is. Volt egy négyzetrácsos füzete, amibe terveket készített. Rengeteg ötlet motoszkált a fejében. A legfontosabb azonban egyvalami volt. Egy szemüveg tervén dolgozott. Olyan eszközt akart készíteni, amin keresztül megváltozik a szeme színe.

Igen, mert neki is két különböző színű szeme volt. A bal szeme barna, a jobb pedig kék. A szülei nagyon különösnek tartották, Bálintot azonban zavarta. Nem tudott megbarátkozni az arcával.

Ezért éjszakákon keresztül dolgozott, hogy a terve tökéletes legyen. Már az első nap megkérte Andrist, a turnusvezetőt, hogy amikor szabad ideje van, hadd kísérletezzen a laborban. Bár nem árulta el az okát, Andris örült az ötletnek, és persze felajánlotta, hogy szívesen segít is, ha tud.

Bálint egyelőre önállóan dolgozott. Néhány komolyabb számításnál fordult segítségért Andrishoz, de nagyon figyelt, hogy semmit se áruljon el a tervéből.

Két nap után azonban már annyira fáradt volt, hogy véletlenül összekevert két kábelt, és egy apró zárlat keletkezett a teremben. Andris azonnal ott termett a szomszéd irodából. Nem volt más lehetőség, el kellett mondania, hogy min dolgozik.

Andris őszintén bevallotta, hogy fel sem tűnt neki a heterokrómia. Bálint arca annyira természetesnek hatott egy idegen számára, hogy teljesen normális volt.

Azért segített, hogy Bálint befejezhesse a kutatást, és elkészítették a szemüveget.

Este pedig ott vártam Bálintot az ágya mellett. Felvett, hogy megnézzen, és akkor lepottyant az üzenet a földre. A papíron ez állt: „Láttad már a szemem?” Bálint ekkor jobban megnézett, és észrevette rajtam is a heterokrómia jelét. A bal szemem barna, a jobb kék volt. Nagyot nevetett, hiszen ha nem olvassa az üzenetet, észre sem veszi.

Leült az ágya szélére, és elővette a szemüveget. Hosszasan nézegette, majd visszaszaladt a laborba. Egész éjjel dolgozott. Reggel a robotikatáborosoknak bemutatta a szivárványszemüveget. Aki felvette, az eredeti színek inverz változatát látta. Mondanom sem kell, hatalmas sikere lett a találmánynak.

Tudod, Tomi, ami neked feltűnik, és esetleg zavaró lehet, azt az emberek többsége észre sem veszi. Te kipróbálnád ezt a szemüveget?

Kovács Dalma


Sérülés – Nyunyóka-sztori
Nevetségessé válni – Nyunyóka-sztori

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ