Hurrá, itt az őszi szünet!
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor

Már nem kell sokat várni, és október 28-án megkezdődik a várva várt őszi szünet. Idén végre kilenc teljes napot pihenhetnek a diákok. Kíváncsiak voltunk, ki, hol és hogyan fogja tölteni ezt az időszakot, ezért ellátogattunk egy általános iskolába.

A hetedikesekkel beszélgetünk a terveikről.

Zalán: Mi a tesómmal nagyon készülünk a szünetre, mert ez más lesz, mint eddig. A szüleink most először beleegyeztek, hogy kettesben maradjunk otthon. Úgy gondolják, hogy megértünk rá, hiszen a bátyám, Marci már kilencedikes, és én is sokat komolyodtam. Tudjuk, hogy ez felelősséggel is jár, ezért nem fogjuk felforgatni a lakást. Élvezzük, hogy sokáig alhatunk, késő estig filmeket nézhetünk vagy játszhatunk a gépen. Azért nem akarunk egész nap bent punnyadni, lejárunk majd a lakótelepi sportpályára is, és kipróbáljuk az új eszközöket. Ott a haverokkal is tudunk találkozni.

Zsófi: Nálunk most tetőfokára hág az izgalom, mert a szüleimmel és a húgommal nagy utazásra megyünk. Bepótoljuk az elmaradt családi nyaralást. Akkor apukám nem tudott szabadságot kivenni. Most sikerült neki is. Már régóta tervezgetjük, hogy egyszer ősszel délre, meleg helyre utazunk. Most olcsón repülhetünk fapadossal Bariba, az olasz csizma sarkába. Ott még szinte nyár van, bár azt nem hiszem, hogy még mindig lehet fürödni a tengerben, de sokat kirándulunk majd, sétálunk a tengerparton, élvezzük a napsütést.

Márk: Én is alig várom a szünetet. Sajnos az én szüleim elváltak, és apukám tőlünk 50 kilométerre lakik, így nem találkozunk vele mindennap. De most egy egész hetet vele tölthetek. Túrázni fogunk a hegyekben. Kaptam új túrabakancsot is, meg egy felnőttesebb hátizsákot. Már be is pakoltam a kulacsomat, a távcsövemet, a túratérképet és az iránytűt. Imádom, amikor apával ketten barangolunk az erdőben, és együtt fedezzük fel az ottani élővilágot, növényeket, állatokat. Most, ősszel még szebb is a természet. Igazi „férfias” kaland lesz!

Laczkó Zsuzsa írása

Végóra
A félelem pszichológiája

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

A titkos hódoló

Amikor Zsófi felkelt reggel, meglepődve látta, hogy a kerítésük elé valaki egy májusfát állított. Szép…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…

KAPCSOLÓDÓ