Barnulunk és okosodunk a táborban
Interjú
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Te is sajnálod, hogy nemrég még táboroztál, viszont a jelentkezési korhatár elérése miatt erre már nem lesz többé lehetőséged? A PEOPLE TEAM (PT) kecskeméti nyári táborának táboroztatói közül a legtöbb kismókus (kezdő PT-s animátor) hasonló cipőben jár, de így sem maradnak ki a jóból: táboroztatóként megtapasztalhatják a másik oldalt is. Lillát kérdezgettük.

Miért fontos a táborozás?

Táborozás közben megismerhetünk új kortársakat, hasznosan töltjük el a szabadidőnket, és a legfontosabb, hogy élményekkel gazdagodunk. Sokat nevetünk, fejlődünk és mozgunk a szabadban különféle játékok által, amiket a táboroztatók találnak ki. Barnulunk és okosodunk. Megtanulunk kicsit önállóbbak lenni, és a szüleink nélkül mozogni.

Milyen volt az első táboros élményed?

Nyolcéves koromban kezdtem el a táborozást. Egyik barátnőm ajánlotta nekem, hogy tartsak vele a tenisztáborba az egyesületénél, ahova járt. A legnagyobb melegben kellett persze ezt megszervezni, de legalább csokibarna lehettem. Mivel én voltam a legkisebb, az edzők imádtak, és sok mókába belementek, mint például a pályalocsoló alatti rohangálás. Összességében egy nagyon pozitív élménnyel gazdagodtam.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Legyen nyitott, és ne féljen ismerkedni! Bátran kérdezzen, és érezze jól magát! Higgye el, hogy a többi kispajtás is hasonló cipőben jár, és soha sincs egyedül nálunk.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Bízzanak a táborvezetőkben, és kapcsolódjanak ki, amíg a gyerekük is hasonlóan tesz! Gondoljanak arra, hogy mi lett volna, ha az ő gyermekkorukban is megadatik ez.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Elterelném a figyelmét valami klassz játékkal.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Általában mindenkit ismertem a táborokban, mivel edzőtársak voltunk, így nem.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Ez lesz az első alkalom, hogy táboroztató leszek, így az egész tábor egy új élmény és bakancslistás terv. Nekem nincs testvérem, így kipróbálhatom magam egy nővér szerepében.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Sok új ismeretet és milliónyi emléket az új barátokkal, akiket a tábor által ismerek meg. Remélem azt, hogy a tapasztalatommal hozzájárulok a gyerkőcök élményéhez és vidámságához, plusz pozitív élmény lesz számukra is.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Megnevettetem, beszélgetek vele egy új témáról, és ha ez nem működik, akkor hívok segítséget vagy a barátait.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Számomra a legfontosabbak, amik nélkül nincs tábor: barátok, limonádé, strand, jókedv, tánc, élmények, szabadság, felhőtlen gyerekkor és megszámlálhatatlan őszinte mosoly.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Feldobtam egy síró kisfiúnak a napját a puszta mosolyommal, vagy amikor a barátnőm kisöccsével fociztam a kertben, és megtanítottam teniszezni egy hónap alatt. Ezek a legfrissebb élményeim, de bármit kiemelhetnék.

Tartasz valamitől?

Attól tartok, hogy a táborban szerzett barátaimat nem látom többé, és keveset fogok aludni az éjszaka, vagy hogy a gyerekek nem fogadnak el.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen, amikor rám hallgatnak a kicsik, és milyen egy ilyen nagy közösséggel napi szinten együtt lenni és mosolyogni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Tudok önálló lenni a szüleim nélkül, és igenis képes vagyok gondoskodni magamról és más kisgyermekeiről.

Nem volt rossz tábori élményem
Annyira élveztem a tábort, hogy 3 napig elfelejtettem hazatelefonálni

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ