Megköszönték, hogy tanultak tőlem
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Egy nyári táborban nemcsak kikapcsolódni, de tanulni is lehet, ez pedig a táborozókon kívül a táboroztatókat is sikerélménnyel tölti el. A PEOPLE TEAM egyik munkatársával, Líviusszal beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

Sok fiatalabb diák az egész nyarat kevés szociális kapcsolattal éli át. A mai világban szívesebben töltik a fiatalok a szabadnapjaikat a szobájukban. Egy táborban csomó új embert meg tudunk ismerni, illetve egyszerűbben tudnak közösségek kialakulni.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Merjetek önmagatok lenni! Akivel később jó kapcsolatot tudsz ápolni, azzal úgyis egymásra fogtok találni. Ne féljetek új embereket megismerni, hiszen rengeteg ember van, akik, lehet, ugyanabban a szituációban vannak, amiben te.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Rendszeresen tartsák a kapcsolatot a táborban tartózkodó gyermekeikkel. Minden este érdeklődjenek a gyermekük élményeiről, illetve hogy milyen tapasztalatokat szerzett aznap.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Befogadó közösséget. A teendőink megfelelően, érthetően legyenek elmagyarázva. Szeretném fejleszteni a megoldóképességemet. Szeretnék megtanulni a gyerekekkel foglalkozni, és új kapcsolatokat szeretnék kialakítani.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Illedelmesen jelezném neki, hogy nem tudok mindig vele foglalkozni, de megpróbálnék a lehető legtöbb időt vele tölteni. Közölném vele, hogy élvezem a társaságát, de táboroztatóként más dolgom is adódik.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Barátok

– Szeretet

– Egy izgalmas focimeccs

– Izgalom

– Közösségi programok

– Ismerkedés

– Élvezhető koszt

– Esti beszélgetések

– Humor

– Strand

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Elmagyaráztam, megtanítottam nekik valamit, és kíváncsian hallgattak, majd később hasznosítani tudták a tanultakat. Majd a későbbiekben odajöttek hozzám, és megköszönték nekem. Nagyon szívmelengető volt.

Tartasz valamitől?

Hogy túl jól fogom magam érezni, és majd haza se szeretnék menni.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

A tábor után milyen élményekkel leszek gazdagabb. Milyen új tartós kapcsolatokat fogok tudni építeni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Bármilyen szituációban helyt tudok állni. Bármilyen problémát meg tudok oldani. Egyszerűen be tudok illeszkedni társaságokba.

Életed legjobb táborozása
Két perc alatt barátra lelsz

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ