Nincs mitől félnem
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Te is érezted azt egy szuper nyári tábor után, hogy szívesen kipróbálnád magad táboroztatóként? Így gondolja Benedek is, aki a PEOPLE TEAM kecskeméti gyerekfesztiválján kóstol bele a szervezői feladatokba, ezáltal a munka világába.

Miért fontos a táborozás?

A barátokkal együtt szórakozhattok egyedi programokon, és más barátokat is szerezhettek. A programok változatossága miatt mindenki számára jó szórakozást tud nyújtani. Emlékekben gazdaggá teheti a gyerekek nyarait, mindemellett a szabadban tölthetik az időt. És kikapcsolódást jelenthet az iskolásoknak.

Milyen volt az első táboros élményed?

Angoltáborban voltam, ahol egy nagyon kedves és jó fej tanárom volt, aki segített a nyelvi képességeim fejlesztésében.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Vigyen ventilátort és szúnyogriasztót! Ez a kettő megkönnyítheti a kollégiumban eltöltött időt. A jó szórakozás garantált, viszont egy, már régebbről ismert barát még jobbá teheti a táborozás élményét.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

A kisgyerekek csomagjait kellőképpen csomagolják be. Bátorítsák a gyereküket. Nyugodtan gondolkodjanak el különböző témájú szekciókon is, hogy ki tudják magukat próbálni a gyerekek.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Meghallgatnám, és megpróbálnám elterelni a figyelmét valami számára kellemes témával.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Élményt és tapasztalatot. Eddig nem voltam táboroztató, ezért szeretném magam kipróbálni ebben is. Egyébként úgy gondolom, ez egy jó alkalom lenne arra, hogy fejlesszem magam. Szóval pozitívan hatna a szellemi fejlődésemre.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Türelemmel fordulok hozzá, ha pedig helytelenül akarna viselkedni, lebeszélem. Kedvesen kezelném a szituációt, és nem engedek a provokálásának. Mindent megtennék a tudásomnak megfelelően.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Boldogság, barátság, felszabadultság, játékok, közvetlenség, programokon való részvétel, vidámság, érdeklődés és különleges élmények. Ezek szerintem a legfontosabbak.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Programokon egy csoportban voltam velük. Sok intelligens és ügyes gyerekkel találkoztam a táborozásaim során. Ez megmutatkozott az előbb említett programokon, a kreatív feladatokban és az órai teljesítményükön is.

Tartasz valamitől?

Nem tartok jelenleg semmitől. Pozitívan állok a témához. Úgy gondolom, nincs mitől félnem, és remélem, ez így is fog maradni.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen sikerekben lesz részem táboroztatóként. Mint egykori táborozó van elképzelésem arról, mik várhatnak rám.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Mennyire tudok helytállni. Tanulóként nem volt eddig lehetőségem a munka terén tapasztalatot nyerni, ezzel az ízelítővel viszont bebizonyíthatnám magamnak, hogy helyt tudok állni.

Ha én lelkes vagyok, akkor a gyerekek is azok
Életed legjobb táborozása

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ