Hogyan lett a JÁTÉKTÁBOR?
Tématáborok
PEOPLE TEAM tábor

Egy gyerektáborban alap, hogy minden a játékról szól. Még a tanulás is, hiszen még az angolórákat is úgy építik fel a tanárok, hogy a játék központi szerepet kapjon.

Minden évben előfordultak csellengő gyerekek, főleg a kicsik közül, akik egész egyszerűen nem találták rögtön a helyüket a tábori kavalkádban. Délután elvoltak a kézműves foglalkozásokon, nézték egy kicsit a focit, de valahogy mégsem találtak maguknak állandó elfoglaltságot. Egy lelkes és mindenre elszánt animátorunk azonban – aki nem mellesleg civilben matektanár – elhatározta, hogy segít ezen.

Délutánonként és este rendületlenül járta a tábort, és megszólított minden olyan gyereket, aki magányosnak, elveszettnek vagy unatkozni látszott. Logikai játékokat, fejtörőket, ördöglakatokat mutatott nekik. Hamarosan állandó helyet kapott a játékszakkör, előkerültek a társasok, a kirakósok, a sakk- és a dámakészletek – ahogy a Barbie babák is. Akadt gyerek, aki a teljes Matchbox-készletével érkezett a nyaralásra.

Azokat a gyerekeket, akiknek a táborig előzetesen választott téma nem jött be – másra számítottak, vagy csak egyszerűen elfáradtak –, mindig a játékszobába irányítottuk, amíg a szülőkkel egyeztetve új témát kerestünk nekik. Nagyon sokan viszont a turnus végéig ott maradtak, így a következő nyáron már meghirdettük a játéktábort mint önálló témát. Nem bántuk meg azóta sem.

A játékszobába délutántól estig bárki bemehet. A kemény mag képviselői – a legóőrültek, a társasjáték-mániások, a kártyarajongók – a délelőttjeiket is ott töltik. Veszélyes terep ez a kívülállók számára: ha nem vigyázunk, könnyen éles legóalkatrészekre léphetünk; ha egy kártyaparti elkezdődött, azt még a táborvezető sem szakíthatja félbe holmi vacsoraidővel vagy takarodóval.

Ha többet olvasnál, kattint ide: https://peopleteam.hu/taborok/jatektabor-nyari-tabor/

Oscar-díj a zöld házban
Hogyan lett a 3D KONSTRUKTŐRÖK TÁBORA?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Nap vagy nap?

– Jött a suliba egy angol srác! – újságolta lelkesen Zsófi. – És azon akadt…

KAPCSOLÓDÓ