Kecskeméti gyerekek napközis fesztiválja
Táborban
PT-s mosoly

A „hírös” város nyáron is rengeteg programot kínál a helyieknek és a környéken lakóknak. Kulturális és sportesemények követik egymást. Júliusban és augusztusban a gyerekek sem maradnak élmények nélkül. A PEOPLE TEAM 30 éve szervez gyermek- és ifjúsági táborokat. Kecskeméten először 2005-ben találkozhattunk velük a Homokbányai Kollégiumban. A városban és az egyetemi kampuszon megvan minden, ami egy fergeteges nyári táborhoz szükséges.

Az egész országból és a világ minden tájáról érkeznek 7–17 éves gyerekek, hogy itt töltsenek egy vagy több hetet. A kecskeméti gyerekek bejárósként is részt vehetnek a tábor életében. Reggel 7-től este 10-ig tartózkodhatnak a tábor területén. Így, akármilyen is a szülők munkabeosztása, megoldott a felügyelet. A délelőtt a választott téma szerinti szakfoglalkozásokkal telik: többek között angolosok, színészek, képzőművészek, irodalmárok, kukták, fotósok, robottervezők és drónépítők szorgoskodnak, hogy elkészüljön a turnus végére a nagy mű: az előadás, a kiállítás, az óriástorta, a verseskötet és az angol nyelvű előadás is. Mert itt a tanulás kizárólag kreativitásról és alkotásról szól.

Délután minden gyerek szabadon választhat a programokból: sportok, játékszoba, számháború, strandolás, kézműves foglalkozások és még sok minden más. Kicsik és nagyok együtt táboroznak, ezért szükség van specifikus, korosztályra szabott eseményekre is. Külön a kicsiknek szervezett mesedélután és vetélkedő, állatbemutatók és kakaópartik mellett a nagyokra is gondolnak: pályaválasztási előadások, filmklub, kvíz, beszélgetések, workshopok szólnak csak a 13–17 éves korosztálynak, akár takarodó után is.

A szervezők természetesen figyelembe veszik a város adta számtalan lehetőséget: a csúszdapark, az arborétum és a planetárium meglátogatása is szerepel a programon. A városi vetélkedő megszervezésében számítanak a kecskeméti gyerekek segítségére, hiszen ők ismerik legjobban lakóhelyüket. Az évek során bebizonyosodott, hogy Kecskemét számtalan látnivalóval és érdekességgel büszkélkedhet.

Hogy mitől inkább fesztivál, nem csupán tábor?

Esténként nagyszabású programokat szerveznek a majd 500 résztvevőnek: csapatversenyek, koncertek, táncbemutatók, vetélkedők, karnevál, diszkó és krimijáték szerepelnek műsoron. 22 óra körül pedig rengeteg autó érkezik a Homokszem utcába. A várakozó szülők még élőben láthatják, ahogy csemetéjük átveszi a csapatának járó díjakat, a hazaút pedig az aznapi élmények elmesélésével telik.

Ne dobd be a törülközőt – mindjárt táborozhatsz!
Telítődnek a táborok Kecskeméten

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érzelmek és álmok

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Budapest felszabadulása

A felszabadulás azt jelenti, hogy valamely személy, közösség vagy terület tartós katonai elnyomás, megszállás alól…

KAPCSOLÓDÓ