Kecskeméti gyerekek napközis fesztiválja
Táborban
PT-s mosoly

A „hírös” város nyáron is rengeteg programot kínál a helyieknek és a környéken lakóknak. Kulturális és sportesemények követik egymást. Júliusban és augusztusban a gyerekek sem maradnak élmények nélkül. A PEOPLE TEAM 30 éve szervez gyermek- és ifjúsági táborokat. Kecskeméten először 2005-ben találkozhattunk velük a Homokbányai Kollégiumban. A városban és az egyetemi kampuszon megvan minden, ami egy fergeteges nyári táborhoz szükséges.

Az egész országból és a világ minden tájáról érkeznek 7–17 éves gyerekek, hogy itt töltsenek egy vagy több hetet. A kecskeméti gyerekek bejárósként is részt vehetnek a tábor életében. Reggel 7-től este 10-ig tartózkodhatnak a tábor területén. Így, akármilyen is a szülők munkabeosztása, megoldott a felügyelet. A délelőtt a választott téma szerinti szakfoglalkozásokkal telik: többek között angolosok, színészek, képzőművészek, irodalmárok, kukták, fotósok, robottervezők és drónépítők szorgoskodnak, hogy elkészüljön a turnus végére a nagy mű: az előadás, a kiállítás, az óriástorta, a verseskötet és az angol nyelvű előadás is. Mert itt a tanulás kizárólag kreativitásról és alkotásról szól.

Délután minden gyerek szabadon választhat a programokból: sportok, játékszoba, számháború, strandolás, kézműves foglalkozások és még sok minden más. Kicsik és nagyok együtt táboroznak, ezért szükség van specifikus, korosztályra szabott eseményekre is. Külön a kicsiknek szervezett mesedélután és vetélkedő, állatbemutatók és kakaópartik mellett a nagyokra is gondolnak: pályaválasztási előadások, filmklub, kvíz, beszélgetések, workshopok szólnak csak a 13–17 éves korosztálynak, akár takarodó után is.

A szervezők természetesen figyelembe veszik a város adta számtalan lehetőséget: a csúszdapark, az arborétum és a planetárium meglátogatása is szerepel a programon. A városi vetélkedő megszervezésében számítanak a kecskeméti gyerekek segítségére, hiszen ők ismerik legjobban lakóhelyüket. Az évek során bebizonyosodott, hogy Kecskemét számtalan látnivalóval és érdekességgel büszkélkedhet.

Hogy mitől inkább fesztivál, nem csupán tábor?

Esténként nagyszabású programokat szerveznek a majd 500 résztvevőnek: csapatversenyek, koncertek, táncbemutatók, vetélkedők, karnevál, diszkó és krimijáték szerepelnek műsoron. 22 óra körül pedig rengeteg autó érkezik a Homokszem utcába. A várakozó szülők még élőben láthatják, ahogy csemetéjük átveszi a csapatának járó díjakat, a hazaút pedig az aznapi élmények elmesélésével telik.

Ne dobd be a törülközőt – mindjárt táborozhatsz!
Telítődnek a táborok Kecskeméten

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Nap vagy nap?

– Jött a suliba egy angol srác! – újságolta lelkesen Zsófi. – És azon akadt…

KAPCSOLÓDÓ