Sok nevetés és pénzügyi tudatosság
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Egy nyári tábor, amely komplexen fejleszt. Legyen szó szociális kompetenciáról, a választott szekció témájáról vagy monetáris kérdésekről, a PEOPLE TEAM új generációs táboraiban mindenbe belekóstolhatsz kicsit. Hogy mi várható még a PT-ben, kiderül a Lizivel készült interjúból.

Miért fontos a táborozás?

A szülők munkahelyén nincs nyári szünet és annyi szabadnap, ami az egész szünetet lefedné. A fizetett gyermekmegőrző szolgáltatások drágák, a gyerekeket mégsem lehet otthon hagyni egyedül egész nyáron. De ezt leszámítva is rendkívül hasznosnak tartom a nyári táborokat, mert a gyerekek így közösségben vannak, megtanulnak kapcsolatokat kiépíteni, önállósodnak, és nem mellesleg még remekül is szórakoznak.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Merj önmagad lenni, barátkozni, új élményeket szerezni! A telefonodat otthon is tudod nyomkodni, itt inkább vegyél részt a programokban, és szerezz életre szóló barátokat! És a legfontosabb: a jókedved nehogy otthon hagyd!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Nem kell aggódni a gyerekekért (tudom, ezt nagyon könnyű mondani, és a saját gyerekéért mindenki nagyon aggódik, de tényleg nem kell), nagyon ügyesen feltalálják magukat, ha hagyják őket kibontakozni. Ha véletlenül valami kellemetlenség adódna, az a legfontosabb, hogy szóljon a gyerkőc, és akkor biztosan meg tudunk mindent oldani.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Volt, persze főleg kiskoromban. Ilyenkor a táboroztatók mindig segítettek, és együtt felhívtuk a szüleimet. Aztán ez az első napok után mindig elmúlt, a nagy szórakozás közepette nem maradt rá energiám.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

El tudom mondani, hogy nevezik a szabályos tizenkétszöget angolul. És a táboros angolórán feldolgozott Roald Dahl-novellát iskolai és egyetemi beadandóként is sikerült többé-kevésbé újrahasznosítanom.

A legtutibb táboros program…

Egyértelműen a Koboldok városa. Rengeteg játék közül lehet választani, és mindegyik teljesítése után jár valamennyi tábori valuta (taka), amiért lehet ugyan vásárolni, de a cél minél több pénz összegyűjtése. Ez a program tehát a pénzügyi tudatosság szempontjából sem utolsó.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Fejlődési lehetőséget a problémakezelés terén, jó kapcsolat kialakítását a rám bízott gyerekekkel, kevés alvást, szuper órákat, tehetséges és lelkes gyerkőcöket, sok nevetést és izgalmas délutáni programokat.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Nincs akkora kitartása egy gyereknek, hogy halálra tudjon bosszantani, annál már strapabíróbb az idegrendszerem. De ha mégis sikerülne neki, akkor egy jó indokkal kilépnék a szituációból, és eltűnnék öt percre lenyugodni, aztán visszamennék, és folytatnám a teendőim.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Jó sok színes labda

– Vízi csata a meleg napokon

– Csapatprogramok

– Jégkrém

– Motiváló és izgalmas órák

– PT-pizza

– Jó fej táboroztatók

– Tábortánc

– Nevetés

– Jó idő

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Önállóan képesek voltak összerakni egy versenydrónt, és sok gyerkőc forrasztása sokkal szebb volt, mint egyes DIY-videókban az állítólag profiké. Mindezt két-három nap aktív tanulás után sikerült elérniük.

Tartasz valamitől?

Hogy viharos lesz az időjárás, túl meleg lesz a teremben, látszani fog rajtam a fáradtság, vagy a vacsorára szánt pizza késik.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Pontosan hány milliliter üdítő fér be összesen a büfé hűtőibe, és az egy átlagos felnőtt hány napi szükséges folyadékmennyiségét fedezi, illetve ez a naponta elfogyasztandó üdítőmennyiség hány százalékát tenné ki a napi ajánlott kalóriabevitelének?

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Tudok vicces is lenni, és hogy az alvás egy teljesen szükségtelen tevékenység, hiszen egy nap amúgy 24 órából és egy éjszakából áll.

Mi mindent tartogat még Kecskemét?
Ne a gyerekek füle hallatára kételkedjünk!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ