Tavalyi nyár – idei nyár
Táborban
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A tavalyi nyaram nagyon hamar eltelt. Igazából a semmivel, és ezt nagyon meg is bántam.

De mit is takar a semmi? Ha jó idő volt, akkor lementem a közeli parkba az osztálytársaimmal, ahol beszélgettünk, zenét hallgattunk. Amikor ehhez nem volt kedvem, és – valljuk be – ez gyakran előfordult, illetve esett az eső, akkor otthon maradtam, és online játékokkal játszottam. Vannak kedvenceim: Fortnight, Minecraft és a FIFA. Az osztálytársakkal, a suliból ismerősökkel, de olyan is megesett, hogy az interneten keresztül ismeretlenekkel. Ebben az volt a rossz, hogy nem láttam az arcukat, csak a profilképüket tudtam megnézni. Olvastam és hallottam is olyanról, hogy játékokon keresztül is becsapnak gyerekeket. Velem ez nem történt meg, de amikor szeptemberben visszamentünk az iskolába, akkor a többiek mesélték a nyári élményeiket, én meg csak irigykedtem rájuk. A családdal és a barátaikkal is töltöttek időt, többen táborban is voltak.

Mondjuk, ez az én hibám, senki másé. Anyukámék többször lementek a Balatonra, én ilyenkor mindig otthon maradtam az arcnélküli barátaimmal. Merthogy az igaziak inkább nyaraltak. Közben szeptemberben elgondolkoztam azon is, hogy hiába annyi idősek az online haverok, mint én (16), egyáltalán nem biztos, hogy a teljes igazságot írták magukról. Persze ez sosem fog kiderülni, mint ahogy az is biztos, hogy találkozni sem fogunk, mert én Magyarországon, ők Kínában, Angliában és Németországban élnek.

Tanulva a hibáimból, már akkor elhatároztam, hogy az idei nyaramat máshogy fogom eltölteni. Készítettem egy bakancslistát, egyelőre 10 ötlet van rajta, ezeket egytől egyig meg fogom valósítani. Sokat kutattam a neten, próbáltam olyanokat keresni, amiket esős és napos időben is végre tudok hajtani. Ezeket sorban megmutatom neked is, már csak azért is, nehogy ugyanabba a hibába ess, mint én tavaly. A listám: időkapszula készítése, múzeumlátogatás, gyümölcsszedés, kisvasúton utazás, társasozás, felmászás egy kilátóba, libegőzés, mezítlábas ösvényen sétálás, hajózás a Dunán, gamertábor – azért, mert a játékoktól nem tudok teljesen elszakadni. Hamarosan jelentkezem!

Lejegyezte: Kropokné Kiss Éva

Kisasszonyok és vademberek
A tavalyi vakáció

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ